Ora de Sibiu
Știri in direct

Marș împotriva fumatului la Sibiu. Sunteți invitați să participați

905

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, în parteneriat cu Crucea Roșie – filiala Sibiu, organizează săptămâna viitoare un Marș Anti-Fumat. Evenimentul va avea loc joi, 31 mai 2018, cu ocazia Zilei Mondiale fără tutun.

Scopul acestui marș este de conștientizare a populației cu privire la efectele nocive pe care consumul de tutun le are asupra sănătății, în condițiile în care fumatul ucide 33.000 de români anual.
Acțiunea va reuni sute de liceeni, studenți, angajați din sănătate, sportivi și voluntari din cadrul Crucii Roșii – filiala Sibiu. Participanții la Marș vor împărți trecătorilor pliante cu mesaje anti-fumat, iar fumătorilor le vor da un măr în schimbul unei țigări. Toate țigările colectate vor fi distruse.

„ Acțiunile de conștientizare a populației cu privire la consecințele devastatoare pe care fumatul le are asupra sănătății sunt prioritare pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, ținând cont de faptul că majoritatea afecțiunilor pulmonare ale pacienților noștri au drept cauză consumul de tutun. De această dată, printr-un gest simbolic, acela de a oferi un măr contra unei țigări, dorim să încurajăm adoptarea unui stil de viață sănătos și totodată să arătăm că există alternative naturale care pot compensa cu succes consumul de tutun. Sperăm să ni se alăture cât mai mulți sibieni, astfel încât semnalul de alarmă pe care îl lansăm să aibă un ecou cât mai puternic!”, a declarat Cristian Roman, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Marșul Anti-Fumat se va desfășura pe traseul Farmacia 24 – Piața Mare – Retur. La marș sunt așteptați să participe cât mai mulți sibieni, punctul de întâlnire fiind la Farmacia 24, orele 15:00.

Primește titlurile instant

Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...