VIDEO FOTO Mașini distruse de o avalanșă de pietre pe Transfăgărășan

0 1.065

Avalanșa s-a produs duminică după amiază într-o zonă închisă circulației auto. Două autoturisme au fost distruse de căderile de pietre. O femeie a fost rănită și transportată la spital.

Două maşini au fost surprinse de o cădere masivă de pietre, duminică, pe Tranfăgărăşan, o femeie fiind rănită, anunță News. În această perioadă Transfăgărăşanul este închis circulaţiei rutiere de la kilometrul 104 în sus, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei judeţene Argeş, incidentul de duminică având loc în zona închisă circulaţiei.
Avalanşa s-a produs în zona Cabanei Căprioara, la aproximativ 3 kilometri de Cota 2000, două maşini fiind blocate.
Potrivit şefului Salvamont Argeş Ion Sănduloiu, este vorba despre o cădere masivă de pietre de pe un versant. Valul de pietre a surprins un autoturism al cărui plafon a fost turtit.masinaDe asemenea, o femeie aflată în zonă, în apropierea autoturismului surprins de avalanşa de pietre, a fost rănită.
Ea a fost preluată de către echipajul Salvamont care a dus-o într-o zonă sigură, de unde urmează să fie preluată de o ambulanţă. Conform salvatorilor, femeia nu îşi aminteşte nimic din ce s-a întâmplat.
La faţa locului intervin echipaje ale Salvamont şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
De asemenea, au fost anunţaţi şi cei de la Secţia de Drumuri Naţionale, pentru a interveni cu un utilaj.
Transfăgărăşanuli este închis, anual, între 1 noiembrie şi 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) şi kilometrul 131 (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu).masina 2
Porţiunea de drum închisă este blocată pe timp de iarnă şi primăvară cu o barieră, iar în zonă există semnalizare care îi anunţă pe şoferi că accesul este interzis, însă nu puţini sunt cei care ignoră avertismentele şi regulile şi ridică bariera, urcând cu autoturismele pe tronsonul închis circulaţiei.
Reprezentanţii Poliţiei spun de asemenea că este imposibilă dislocarea unui echipaj care să stea la kilometrul 104 pentru a se asigura că şoferii respectă indicaţiile panourilor şi că nu trec de barieră. Cele două autoturisme surprinse de avalanşa de pietre duminică după-amiază nu erau singurele care urcaseră pe traseul interzis, au precizat sursele citate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.