Elena Udrea condamnată la ani grei de închisoare în dosarul ”Gala Bute” – Reacția acesteia după sentință

0 1.118

Instanța supremă s-a pronunțat marți în dosarul ”Gala Bute” și a decis să o condamne la șase ani de închisoare pe Elena Udrea, cea care acum se află însă în Costa Rica. Decizia e una definitivă.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea – aflată în Costa Rica – a fost condamnată marţi de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute”, iar Rudel Obreja a primt cinci ani de închisoare, anunță News. Decizia este definitivă. Elena Udrea a reacţionat pe Facebook după decizia instanţei supreme, ea mulţumindu-le celor care o susţin şi presei care „duce o luptă mai aprigă şi mai determinată pentru adevăr şi oprirea abuzurilor din România decât o duc aleşii poporului”. Ea susţine că „sistemul încă există şi funcţionează, protocoalele şi culoarele din justiţie sunt în continuare eficiente şi există încă judecători şi procurori care execută ordinele şi comenzile generalilor SRI”. La rândul său, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a spus că va respecta decizia, deşi nu o acceptă, pentru că este „o mare mişelie”. El a făcut aceste declaraţii înainte de a se preda Poliţiei. Veronel Dumitrescu, avocatul Elena Udrea, a calificat sentinţa drept nedreaptă, absolut nejustificată şi nelegală, în timp ce fostul preşedinte Traian Băsescu o sfătuieşte pe Udrea să îşi pună avocaţii să strângă documentele şi să ceară revizuirea sentinţei, anunţând că a vorbit cu ea la telefon imediat după aflarea sentinţei, iar starea ei nu este bună.
„Mulţumesc tuturor celor care aţi crezut şi credeţi în dreptatea mea, tuturor celor care m-aţi susţinut, mă susţineţi, v-aţi rugat şi va rugaţi pentru mine! Mulţumesc presei care a dus şi duce o luptă mai aprigă şi mai determinată pentru adevăr şi oprirea abuzurilor din România, decât o duc aleşii poporului, cei care ar avea obligaţia să o facă. Sistemul încă există şi funcţionează, protocoalele şi culoarele din justiţie sunt în continuare eficiente, sunt încă judecători şi procurori care execută ordinele şi comenzile generalilor SRI”, a scris Elena Udrea, pe Facebook.
Ea mai spune că până când va decide ce va face în continuare nu va mai da nicio declaraţie. „Până decid ce voi face în continuare, va rog să acceptaţi că nu voi da nicio declaraţie. Doamne ajută tuturor”, îşi încheie Udrea mesajul.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.