Experiența FITS-ului sibian ”împrumutată” la Timișoara

0 250

Întâlniri esențiale, dialoguri formatoare, experiențe revelatoare, conferințe și ateliere susținute de lideri consacrați pe plan internațional. Un proiect inițiat de Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul programului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, care va avea loc în perioada 1 – 7 iulie, 2018 investește în viitorul cultural al României.

Programul este construit pentru operatorii culturali și persoanele fizice competente, care nu sunt parte din echipe deja formate. De asemenea, cei care au deja proiecte și nu știu cum să își prezinte ideile sau cei în căutarea unor mentori sunt așteptați să se înscrie.

Președintele FITS, Constantin Chiriac, este unul dintre invitații recunoscuți la nivel internațional care vor ține prelegeri, alături de Vasile Șirli, director muzical la Disneyland Paris, Jarosław Fret, directorul Institutului Grotowski Wrocław și József Kardos, directorul de program al Festivalului Sziget Budapesta.

Școala propune sesiuni intensive de lucru în care temele sunt abordate atât din punct de vedere teoretic, cât și practic. De asemenea, cursanții vor lucra în echipe, sub îndrumarea unor mentori dinamici din mediul universitar timișorean, la realizarea de proiecte concrete. Astfel, participanții au șansa de a intra într-un dialog constructiv cu lideri culturali consacrați la nivel mondial și de a învăța din rețetele de succes ale acestora pentru a-și asuma propriul parcurs original în domeniul leadership-ului cultural.

Ediția de anul acesta își propune să abordeze teme fundamentale cum ar fi leadership-ul cultural între gestionarea eșecului și construirea succesului, scrierea, bugetarea și implementarea proiectelor culturale, tehnici de negociere și fundraising în industria artelor, motivarea și motivația echipelor, proiectul cultural de la idee la punerea în practică, storytelling, dezvoltarea publicului, dar și inovație și antreprenoriat cultural.

Participarea la Școala de vară de leadership cultural este gratuită, pe baza unei proceduri de selecție, prin încărcarea CV-ului și a unei scrisori de intenție pe site-ul www.cultural-leadership.uvt.ro. Apelul este deschis până joi, 14 iunie 2018. Informații suplimentare legate de acest proiect pot fi obținute printr-un mesaj la adresa cultural-leadership@e-uvt.ro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.