începe fits 2018 - ediția din acest an este cea mai grandioasă - programul festivalului
Foto Adi Bulboaca

Ediția a 25-a a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, debutează vineri, 8 iunie și se încheie zece zile mai târziu. Nu mai puți de 3.300 de artişti şi invitaţi din 73 de ţări vor prezenta 525 de spectacole în 73 de spaţii de joc.

Directorul FITS, Constantin Chiriac, a anunţat, că ediţia din acest an are un buget de 12,9 milioane de euro, cu 700.000 de euro mai mult decât anul trecut.
”Bugetul este cu vreo 700.000 de euro mai mare pentru că sunt diferenţele de curs şi pentru că, începând de anul trecut, se plăteşte TVA pe onorarii. Raportat la bilete, anul trecut cel mai mare preţ a fost de 40 de lei, anul acesta este de 50 de lei”, a declarat Constantin Chiriac.
Acesta a explicat că 26,5 la sută din bugetul total este reprezentat de bani publici, restul fiind sume atrase de la sponsori. Cea mai mare parte din banii publici, respectiv 8 milioane de lei, a fost alocată de Primăria Sibiu. 600.000 de lei provin de la Ministerul Educaţiei, iar 4 milioane de lei de la Ministerul Culturii.

Zece zile cu peste 520 de spectacole
FITS, ajuns la cea de-a XXV-a ediţie, va începe vineri, iar timp de zece zile, 3.300 de artişti şi invitaţi din 73 de ţări vor prezenta 525 de spectacole în 73 de spaţii de joc.
Festivalul prezintă spectacole de teatru, dans, muzică, circ contemporan şi operă, atât în spaţiile Outdoor, cât şi în sălile convenţionale de spectacol. De asemenea, programul cuprinde ateliere şi masterclass-uri susţinute de personalităţi din domeniul artelor, spectacole lectură, care cuprind texte scrise de noile generaţii de dramaturgi, conferinţe speciale ce îi aduc în faţa publicului pe unii dintre cei mai importanţi invitaţi ai ediţiei, expoziţii şi instalaţii, lansări de carte şi proiecţii de filme.
VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET DE LA FITS 2018
Manifestarea are loc anul acesta sub co-patronajul Alteţei Sale Regale, Prinţul Charles şi al Preşedintelui României, Klaus Iohannis.
Ora de Sibiu o să transmită în direct imagini live de la evenimentele stradale din cadrul festivalului.

Ultima oră

Comentariul meu