FOTO/VIDEO: Spectacol incendiar de dans în prima zi de FITS! Îl mai puteți vedea și astăzi!

0 765

Întâlnirea dintre dansatorul Reggie (Regg Roc), regizorul Petar Sellars și comunitatea de dansatori Flex din East New York, Brooklyn, a dus la FLEXN, un eveniment memorabil la care am asistat ieri, pe scena Centrului Cultural ”Ion Besoiu”, cu o bucurie și o libertate a mișcării pe care o întâlnim mai rar pe scenă.

20180608 215517

Pentru a explica modul în care a apărut acest stil de dans precum și spectacolul cu același nume, seara a debutat cu un mini-interviu între tânăra voluntar responsabilă de companie și Reggie Gray.

DSCN0105

DSCN0108

video

FLEXN este o formă de dans stradal, care a evoluat de la stilul de dans bruk-up din Jamaica. Niciun spectacol nu este la fel, dansatorii au libertatea de a-și crea și recrea fiecare moment, în funcție de stare, inspirație și chiar de public. Filozofia lor este realizarea unei schimbări în mentalități și societate prin acțiune, prin dans. Tinerii de pe scenă ilustrează prin mișcări sacadate, destructurate, alunecări și contorsionări aproape incredibile ale trupurilor, scene dramatice din viața lor și a Americii astăzi: violență conjugală, violență stradală, discriminare, corupție, crime între bande, dramă dar și iubire și bucurie pură.

Unul dintre stilurile de dans abordate este bone breaking, în traducere, ”ruperea oaselor”, veți înțelege din imagini de ce, dansatorii apelează la spectaculoase contorsiuni, simbol al modului în care le-a fost deformată viața și al felului în care au ales să reacționeze și să se reconstruiască prin dans.

video

 

video

Finalul americanilor a fost incendiar, cu întreaga sală în picioare, cu dansatori coborâți în mijlocul publicului. Distribuția completă: Ace (Franklin Dawes), Android (Martina Heimann), Banks (James Davis), Brixx(Sean Douglas), Cal (Calvin Hunt), Dayntee(Deidra Braz), Doc (Aaron Frazier), Dre (Andre Redman), Droid (Rafael Burgos), Erthquake(Jason Cust), Karnage (Quamaine Daniels), Regg Roc (Reggie Gray), Scorp (Dwight Waugh), Shellz(Shelby Felton), Slicc (Derick Murreld), Tyme(Glendon Charles).

Îi puteți vedea și astăzi, 9 iunie, orele 18:00, pe scena Centrului Cultural ”Ion Besoiu” (Sindicate).

video

Programul complet al Festivalului aici.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.