Reprezentație extraordinară cu Laptele Mamei. O mai puteți vedea și astăzi la FITS!

291

Sute de persoane au aplaudat ieri seară minute în șir după încheierea reprezentației Laptele mamei, a companiei israeliene de dans Kibbutz Contemporary Dance Company (KCDC), una dintre cele mai importante companii de dans la ora actuală. Spectacolul a avut loc la Centrul Cultural ”Ion Besoiu” (Sindicate) și îl mai puteți vedea și astăzi, în același spațiu, de la orele 16:00.

DSCN9942

FITS oferă din nou privilegiul sibienilor și celorlalți invitați ai Festivalului să se bucure de excelente creații contemporane. Directorul artistic KCDC, Rami Be’er are un stil coregrafic unic, ce s-a impus în Israel și în lume, spectacolele sale putând fi văzute în unele dintre cele mai respectate teatre și festivaluri de top mondiale.

Dedicată memoriei părinților săi, decedați de curând, producția Laptele mamei, analizează, prin intermediul dansului, iubirea părinților săi, supraviețuitori ai Holocaustului. Alături de mișcare, sunt rostite repetat, obsesiv, întrebări legate de iubire, de necesitatea sau nu a compromisului într-o relație, de disponibilitatea fiecăruia de a iubi sau ”a se iubi”.

Decorul este construit minimalist, un singur candelabru luminează parțial scena, întunericul pare câteodată atât de dens încât șterge limitele, cortina din fundal nu mai este vizibilă, există doar un spațiu nedefinit, atemporal, din care răzbat în fața noastră dansatorii, cu o tehnică impecabilă, perfect coordonați, cu mișcări complicate dar în același timp atât de fluide. Evoluția lor unitară și sincronizarea lor perfectă este un semn al moștenirii tatălui lui Rami, unul dintre cei care au formulat conceptul arhitectural de  kibbutz, ai cărui rezidenți au trăit în cooperare și egalitate într-o societate omogenă și unită.

Programul complet al Festivalului aici.

DSCN9945

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.