fits 2018 ajunge la final – spectacole de top în ultima zi a ediției aniversare

Gala Celebrităților din data de 16 iunie a fost prilejul revederii publicului FITS cu Mikhail Baryshnikov și toți ceilalți artiști care au primit o stea pe Aleea Celebrităților din 2018: Isabelle Huppert, Peter Sellars, Hideki Noda, Ioan Holender și Wajdi Mouawad.

Seara de sărbătoare a însemnat și acordarea unor premii speciale, totul contribuind din plin la încheierea festivă a unei ediții care a stat sub semnul pasiunii – tema din acest an.
Premiul „Iulian Vișa” care îi revine doamnei Alexandra Badea pentru vocea unică de artist a tinerei generații. Premiul „Virgil Flonda” îi revine Alexandrei Maria Lara pentru contribuția excepțională în dezvoltarea artei interpretării. Premiul pentru un parteneriat de excepție se acordă domnului George Banu, la cea de -a 75-a aniversare a domniei sale.
Premiul pentru o colaborare și un parteneriat de excepție revine Băncii Transilvania.
FITS 2018 se încheie cu teatru, dans, spectacole de stradă de excepție și două evenimente speciale programate la Filarmonica de Stat Sibiu (Sala Thalia): Cristian Mungiu în dialog cu Isabelle Huppert (ora 12:00, intrare liberă) și Isabelle Huppert citește „Amantul” (ora 20:00). De la publicare, în 1984, romanul „Amantul” s-a vândut în mii de exemplare, fiind apreciat de public și câștigând un premiu Goncourt. „Amantul” e un roman fermecător, ce capturează experiența unei vieți întregi într-o formă simplă și emoționantă. În cazul lui Marguerite Duras, viața și scriitura se învârt una în jurul celeilalte, ambele bântuite de tinerețea autoarei, petrecută în Indochina. În „Amantul”, avem senzația că scriitoarea, ajunsă la capătul vieții, răsfoiește un vechi album cu poze. Aproape că îi putem auzi vocea comentând fotografiile, amintindu-și un peisaj îndepărtat. Forme neclare se prefigurează, completând priveliștea. Printre ele se află și amantul, căruia niciodată nu i se spune pe nume.fits 2018 ajunge la final – spectacole de top în ultima zi a ediției aniversare
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, în coproducție cu TVR și SRR. Biletele pentru FITS 2018 pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu nr. 17), pe toată perioada festivalului, între 09:00 – 20:00, iar biroul Info Desk se află în același loc, cu același program de funcționare. Bilete online și mai multe informații despre spectacolele programate se găsesc pe www.sibfest.ro. Prețul biletelor achiziționate online, de pe site-ul festivalului, au același preț ca la Agenția Teatrală. Prețul biletelor achiziționate direct de pe platforma entertix.ro variază în funcție de opțiunile de tipărire și livrare alese

Ultima oră

Comentariul meu