Ansamblul ”Ardealul” le arată rușilor cum se joacă și se cântă pe la Sibiu

0 266

Ansamblul Folcloric Studențesc ”Ardealul” al Casei de Cultură a Studenților Sibiu duce folclorul romȃnesc, ȋn perioada 16-24 iunie 2018, ȋn Rusia.

Aflat la cea de-a VIII-a ediție, Festivalul Internațional de Folclor și Tradiții ”Highlenders” din Makhachkala se derulează sub egida CIOFF (Consiliul Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice), sub patronajul UNESCO și reunește zeci de ansambluri folclorice din lume pe scena capitalei Dagestanului, dansuri care sărbătoresc frăția dintre diferite culturi ale diferitelor țări și promovează coeziunea dintre societăți prin explorarea valorilor comune. Tinerii sibieni vor participa pe lȃngă spectacolele din program, la tȃrguri de artiști populari, expoziții foto și lansări de carte, dar și la mese rotunde pe tema cooperării internaționale ca mijloc de conservare și dezvoltare a etnoculturilor.

Membrii Ansamblului Folcloric Studențesc ”Ardealul” au pregătit un program variat pentru spectacolele ce sunt organizate ȋn diferite districte din Republica Dagestan, coregrafia fiind semnată de Sorin Bădiță, orchestra fiind condusă de dirijorul Doru Sava. Salturile ȋn aer și bătăile pe cizmă a băieților, precum și șirurile neobosite de piruete ale fetelor au fost deosebit de apreciate ȋncă din prima zi de festival de spectatorii ținuturilor caucaziene.

,,Participanți la acest festival, sosiți din ȋntreaga lume demonstrează ȋn această săptămȃnă cȃt de importante sunt tradițiile și obiceiurile populare. Ansamblul Folcloric Studențesc Ardealul a fost selectat dintre zeci de ansambluri folclorice de către CIOFF Rusia pentru a reprezenta Romȃnia la acest prestigios eveniment. Studenții sibieni percep acest festival de talie internațională ca o poartă deschisă spre extinderea relațiilor de cooperare și ca o apreciere directă a sutelor de ore petrecute ȋn sala de repetiții”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.