Ora de Sibiu
Știri in direct

Veste bună pentru angajații de la Takata Sibiu. Pot sta liniștiți

3.547

Cei peste 4.000 de angajați ai uneia dintre cele mai mari fabrici care funcționează în Zona Industrială Vest a Sibiului, primesc o veste excelentă. Compania americană Key Safety Systems a finalizat tranzacția de preluare a Takata la nivel mondial.

Takata, grupul japonez ale cărui airbaguri defecte au dus la declanșarea celei mai mari rechemări în service din industria auto, a finalizat tranzacția prin care inclusiv fabricile sale din România sunt preluate de către compania americană Key Safety Systems, în baza unui acord anterior în valoare de 1,58 miliarde de dolari, anunță profit.ro. Takata ceruse intrarea în faliment, în Statele Unite și Japonia. Cazul este cel mai grav faliment al unui producător japonez. Proprietarul Astra Vagoane Arad fuzionează cu Greenbrier Europe, într-o tranzacție de peste 60 milioane euro.
În România, Takata are două fabrici la Arad, care produc volane, respective centuri de siguranță, și o fabrică la Sibiu, care produce airbaguri, cu peste 4.300 angajați. În vara anului trecut a fost semnalat că airbaguri produse de companie, care riscă să explodeze și să răspândească schije la declanșare din cauza dispozitivelor de umflare, au provocat moartea a cel puțin 17 oameni în întreaga lume. Cauza este nitratul de amoniu folosit la airbaguri, care devine volatil odată cu îmbătrânirea și expunerea prelungită la căldură, provocând explozia dispozitivelor de umflare
Compania americană îi va păstra pe aproape toți cei 60.000 de angajați ai Takata din 23 de țări, precum și fabricile din Japonia. Acordul va permite Takata să continue activitățile fără întreruperi și cu un impact minim asupra lanțului de aprovizionare. Înființat ca o companie textilă în 1933, grupul Takata a început producția de airbaguri în 1987, iar în perioada sa de vârf a fost al doilea mare producător de produse pentru siguranță. Compania mai produce o treime din centurile de siguranță la nivel mondial, alături de alte componente.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...