VIDEO FOTO Directorul FITS, Constantin Chiriac, cetățean de onoare în Râmnicu Vâlcea

665

Constantin Chiriac, a primit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului din județul vecin pentru contribuţia la dezvoltarea vieţii culturale a Râmnicului. Evenimentul a avut loc joi, 21 iunie, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local Rm. Vâlcea.

Implicarea omului de cultură Constantin Chiriac în organizarea Festivalului Internaţional de Teatru ”Ariel Inter Fest” (17 – 21 iunie) a făcut din ediţia de anul acesta a manifestării una fără precendent, care s-a bucurat de o multitudine de aprecieri, prin cei care au lăudat evenimentul numărându-se şi Ministrul Culturii, George Ivaşcu. În cuvântul său, primarul Mircia Gutău a subliniat că ”un titlu de Cetăţean de Onoare se acordă, de cele mai multe ori, ca o încununare a unor fapte şi eforturi deosebite, la finalul acestora; cred că, în situaţia fericită de astăzi, acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare domnului Constantin Chiriac este, mai ales, un început de drum, un drum pe care îl văd întins şi plin de împliniri pentru întreaga viaţa culturală a Râmnicului”.

video

La rândul său, cel de-al 80-lea titular al celei mai înalte distincţii acordată de Municipalitatea Râmnicului a declarat, emoţionat, că se simte legat de Râmnicu Vâlcea şi de destinul cultural al acestui oraş, alături de care a promis că se va afla şi de acum înainte.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi