img 1639 03

Oaspeţii care vor ajunge în această vară la Palatul Brukenthal din Avrig şi vor fi clienţii restaurantului ce funcţionează în cadrul complexului, trebuie să fie pregătiţi pentru o experienţă culinară demnă de un local de top.

De puţin timp, echipa complexului s-a mărit cu noi colaboratori, unul dintre aceştia fiind chef Marius Greab, cunoscut gurmanzilor din România datorită participării sale la cunoscutul show gastronomic „Chefi la cuţite” (sezonul 3), dar şi pentru locul doi obţinut la European Young Chef Award.
Ajuns dintr-o banală întâmplare la Palatul Brukenthal Avrig, ca simplu client, Marius Greab a fost extrem de încântat de această locaţie şi imediat a decis să răspundă provocării de a colabora cu echipa de aici, de a face unele schimbări în ceea ce priveşte meniul de la restaurant, de a încerca să ridice nivelul calitativ al preparatelor servite aici.

Printre primele promisiuni făcute de chef Marius Greab după ce s-a alăturat echipei complexului nostru este aceea de a deschide „Meniul Gourmet”, o ofertă deosebită pentru cei cu gusturi alese.

„M-am gândit la un meniu mobil care se va schimba săptămânal sau la două săptămâni. În func?ie de sezon, vom adapta preparatele folosind produse specifice. Vom avea un meniu gourmet cu 5 startere, 5 feluri de bază ?i un desert sau două. Vom folosi ingrediente 100% naturale, majoritatea din grădina Palatului Brukenthal. Preparatele vor fi mai sofisticate, iar un meniu complet va costa între 70 şi 250 de lei. Meniul va fi dedicat persoanelor care vor să servească acest gen de mâncare” , mărturiseşte Marius Greab.

Prima formă a acestui nou meniu va fi disponibilă în aproximativ două săptămâni.
În plus faţă de ceea ce oaspeţii găsesc, în mod obişnuit, în meniul restaurantului nostru, mica „revoluţie culinară” propusă de proaspătul colaborator va aduce un plus de calitate şi cantitate, dar şi multe alte elemente noi, cu adevărat deosebite. „Vreau să mă joc cu gusturile, cu texturile ?i culorile în farfurie. Clienții ar trebui să deguste meniul pentru experiență ?i cu siguranță, vor fi plăcut surprinși. Vom face, probabil, și un meniu special pentru evenimente. Vreau să îmbunătățesc inclusiv meniul a la carte de vară, la care am început deja să aduc mici modificări”, mai mărturiseşte tânărul chef.

Întrebat dacă se consideră un artist al bucătăriei gourmet, Marius Greab ne-a spus că se consideră un artist în general. „Am luat foarte mul?i ani ore de desen, care mă ajută mult acum la viziune, la a?ezarea în farfurie, texturi, culori. Mă regăsesc cel mai mult în arta culinară, deoarece este complexă ?i este legată atât de gusturi, cât ?i de cultură. Pentru mine, arta culinară este un stil de via?ă”.
Cei ce doresc să fie printre primii beneficiari ai acestei noi experienţe culinare îşi pot face rezervări la restaurant, sau pot afla informaţii suplimentare, apelând unul dintre numerele de telefon 0269523111 sau 0726234417.

Comentariul meu

Lasă un răspuns