camere video

Municipiul Sibiu va fi gazda Summit-ului UE din primăvara lui 2019. Pentru ca oficialii care vor veni aici să fie cât mai în siguranță orașul va fi împânzit de camere de supraveghere. Achiziționarea acestora va fi suportată de către guvern, bani care au fost ceruți deja de reprezentanții Primăriei Sibiu.

Este vorba despre 16.108.922 de lei. Primăria Sibiu a suportat sumele necesare întocmirii proiectului tehnic.

Vor fi cumpărate și instalate peste 100 de camere de supraveghere ultra performante care au rolul de a cunoaște, preveni, și contracara orice incident de securitate sau de altă natură.

Camerele video vor trebui să asigure inclusiv analiza traficului auto la intrările din oraș (numărarea autoturismelor, evidențiere după mărime, viteza în trafic), analiza și măsurarea nivelului calității aerului, sau citirea automată a numărului de înmatriculare al autoturismelor.

Monitorizarea video se va face într-un număr de 108 locații, intersecții și străzi din tot Sibiul. Dispeceratul central va fi amplasat la sediul Poliției Locale în clădirea veche a Primăriei, pe Victoriei. Un dispecerat secundar va fi funcțional în sediul actual al municipalității, respectiv în Piața Mare.
Softul de analiză a traficului va trebui să identifice automat accidentele și să colecteze date din trafic.
Pentru întocmirea documentației tehnice primăria Sibiu cheltuie peste 126.000 de lei.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns