Decența și respectarea legii urmează să dispară în România – Opinia liderului USR după moțiunea eșuată

0 193

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă nu a trecut de votul plenului reunit. u fost 166 de voturi pentru și patru voturi împotrivă. Minimul necesar pentru a trece moțiunea în Legislativ era de 233 voturi pentru.

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan şi preşedintele USR, Dan Barna, au declarat că este o zi tristă și neagră pentru România, iar de la această dată PSD devine „partid infracțional”.

„Din acest moment, PSD devine un partid infracţional. Este o dată istorică tristă şi neagră pentru România, pentru că cel mai mare partid din România a decis, având ocazia să dea un mesaj cetăţenilor de asumare a guvernării şi de asumare a viitorului României, a decis să facă bloc comun, bloc în jurul unui dublu condamnat penal. În acest moment, întregul PSD, prin votul parlamentarilor pe care i-a avut astăzi în plen, îşi asumă faptul că este un partid corupt, care susţine explicit şi neechivoc corupţia şi un stat infracţional, aşa cum România devine prin Codurile penale. Avem informaţii că urmează OUG peste vară prin care se va elimina legea din perioada Năstase prin care condamnaţii penal nu puteau face parte nici din Guvern. Înţelegem că Liviu Dragnea se pregăteşte să devină prim-ministru. Înţelegem că orice regulă de decenţă şi de respectare legii în România urmează să fie îndepărtată”, a afirmat Dan Barna, după ce a fost anunţat rezultatul votului moţiunii de cenzură.

Acesta a anunţat că parlamentarii USR se vor alătura protestatarilor din faţa Parlamentului, care scandează împotriva Guvernului. Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a spus că este o zi tristă pentru România, dar Opoziţia s-a întărit mai mult acum, fiind mai multe voturi la moțiunea de cenzură comparativ cu anii precedenţi.

„Este o zi tristă pentru România pentru că, am avut șansa să luptăm pentru o Românie europeană. Le mulțumesc tututor celor care au avut responsabilitatea să voteze aceasta moțiune. Astăzi cred ca este un moment care poate fi calificat în mai multe feluri. Opoziția s-a întărit, nu foarte tare, așa cum am sperat, însă este un număr de voturi mai mare decât la celelalte moțiuni de cenzură. În același timp am văzut ca reprezentanților puterii le este teamă, pentru că dacă nu le-ar fi fost teamă i-ar fi lăsat pe parlamentarii lor la vot”, a declarat Turcan, la Parlament.

 

Sursa MEDIAFAX

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.