Mihai Șora operat de urgență la 101 ani – Filosoful se recuperează

0 221

Cunoscutul filosof și eseist Mihai Șora, în vârstă de 101 ani, a fost operat astăzi și internat la terapie intensivă. Membru de onoare al Academiei Române și fost prim ministru al învățământului în primul Guvern democratic de după 89 condus de Petre Roman (30 decembrie 1989 – 28 iunie 1990), Mihai Șora a fost o prezență constantă la protestele din Piața Victoriei și o portavoce a nemulțumirilor civice de diverse motivații.

Știrea despre starea sa de sănătate a fost transmisă de soția lui, Luiza Șora, către jurnalistul Ionuț Iordăchescu, care a publicat-o pe pagina proprie de Facebook: „Doctorii au făcut un adevărat miracol şi le suntem profund recunoscători. Acum l-au dezintubat. Aşteptăm să se trezească. În momentul de faţă este încă la terapie intensivă”.

Luiza Șora a reiterat această informație pentru ziarul Adevărul: „Se află la terapie intensivă, se recuperează acum, a fost dezintubat şi respiră singur. Nu ştiam că va intra în operaţie, a fost atât de urgent, că medicii nu au mai stat să aştepte. A avut câteva complicaţii, a fost pe fondul stresului, ceva la colecist, dar s-a terminat cu bine. Noi am crezut că sunt probleme cardiace, dar inima a fost puternică, a rezistat şi asta este cel mai important. L-am văzut şi e bine, se recuperează“, a mai declarat dânsa.

În speranța unei însănătoșiri grabnice a maestrului Mihai Șora, îi urăm Multă Sănătate și putere de muncă în slujba societății civile, căreia i-a dedicat o mare parte din energia sa și talentul său creativ și intelectual. O societate echilibrată din punct de vedere politic și social trebuie să-și asculte, chiar și critic uneori, filosofii și oamenii de cultură. Fără ei, devenim mai săraci și mai subțiri valoric.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.