Iohannis îl contrazice pe Donald Tusk – Mesaj transmis chiar la Bruxelles

0 726

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri la Bruxelles, că nu are o viziune așa de pesimistă cu privire la relația cu SUA, precum omologul său Donald Tusk, președintele Consiliului European. Iohannis afirmă că a militat ferm pentru întărirea și îmbunătățirea relațiilor cu America.

Președintele Iohannis s-a exprimat, la Bruxelles, în felul următor: „Noi nu suntem așa pesimiști precum domnul Tusk. Nu știu de ce e așa pesimist. Și ieri m-am exprimat clar, și nu am fost singurul, pentru întărirea relației transatlantice. Și Stoltenberg a subliniat că nu e un fir singular, o relație are mai multe fire, unele slăbesc, altele se întaresc. De exemplu, fondurile alocate din SUA pentru forțele armate în Europa au crescut cu 40%. Relația pe securitate este în continuă consolidare”.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a dat un avertisment liderilor Uniunii Europene, pentru ca aceștia să fie pregătiți pentru cel mai nefavorabil scenariu în relațiile cu SUA.

Tusk, într-o scrisoare adresată liderilor UE chiar înaintea summit-ului Consiliului European, a afirmat că: „În ciuda eforturilor noastre neîncetate de a menține unitatea Occidentului, relațiile transatlantice se află sub o presiune imensă din cauza politicilor președintelui Trump. Cred că în timp ce trebuie să sperăm pentru ce e mai bun, trebuie să ne pregătim pentru cel mai sumbru scenariu”, a afirmat Donald Tusk.

Din păcate, și la nivel mondial, gâlceava și neînțelegerile politice sunt tot mai des întâlnite, ceea ce dă apă la moară scepticismului general și scenariilor politice defetiste.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.