mini fotbal

Opt echipe au mai rămas în lupta pentru Cupa României la Minifotbal, câștigătoarea trofeului urmând să se decidă astăzi. Evenimentul a debutat vineri, la Sibiu, cu faza grupelor, continuând sâmbătă cu prima fază eliminatorie, urmată de șaisprezecimile și optimile de finală.

Din cele 96 de echipe participante, doar 8 au mai rămas în competiție și vor juca în această dimineață, începând cu ora 9, în sferturile de finală.
Cupa României la Minifotbal a început vineri, pe opt terenuri din Sibiu și Cisnădie, cu 96 de formații la start. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a stării terenurilor de la Stadionul Municipal din Sibiu, locațiile pentru T1, T2, T3 și T4 au fost schimbate vineri dimineața cu alte terenuri din oraș, competiția reușind să se desfășoare fără probleme. Cele 96 de echipe calificate la Cupa României au fost împărțite în 32 de grupe, meciurile din faza grupelor disputându-se pe tot parcursul zilei de vineri. La finalul zilei, doar primele două clasate din fiecare grupă au mers mai departe.

Prima fază eliminatorie
Cupa României a continuat sâmbătă dimineața, cu prima fază eliminatorie, la care s-au calificat 64 de formații. În această fază a competiției s-au calificat și trei echipe din Sibiu, fiind vorba de Juventus (câștigătoare grupa IX), Marcă Înregistrată (locul 2 grupa XII) și FC Rangers (câștigătoarea grupei XXIII). Cele 32 de partide din prima fază eliminatorie s-au jucat între orele 9-12, din cele 64 de formații doar jumătate reușind să se califice în șaisprezecimi.
32 de formații au ajuns în 16-imi
32 de formații s-au duelat în șaisprezecimile competiției, sâmbătă după-amiaza, după care au urmat optimile de finală. Dintre cele 16 echipe calificate în optimi, opt merg mai departe în sferturile de finală, printre ele aflându-se și Juventus Sibiu.
„Cupa României la Minifotbal s-a desfășurat până în prezent în condiții total improprii, ploaia care s-a abătut asupra Sibiului a compromis în mare parte spectacolul mult așteptat. În ciuda faptului că arena municipală sintetică a devenit impracticabilă, s-au găsit soluții astfel încât cele 48 meciuri care intrau în tabelul primei zile de competiție să se desfășoare totusi. A fost o muncă de mare uzură, decizii imediate, improvizații de moment, însă am observat la întreg staff-ul organizatoric un calm și un profesionalism desăvârșit. Toată admirația pentru aceștia și o spun răspicat, căci doar când ești angajat într-o astfel de acțiune realizezi cât de greu este. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit și ajutat la desfășurarea competiției în aceste condiții prin punerea la dispoziție a terenurilor de joc, care au rezistat mai bine inundațiilor. Numărul mare de terenuri de sport arată cât de iubit este acest sport în orașul nostru, iar semnalul cel mai elocvent este faptul că avem o echipă din oraș în primele 8 din țară. Îmi doresc să pot comunica și câștigătoarea ca fiind tot din Sibiu”, a declarat Teodor Lalu, președintele Asociației Club Sportiv „Luceafărul” Sibiu 2009, organizator local.minifotbal 2

Echipele calificate în sferturi și programul jocurilor:
Sferturile de finală se vor juca în această dimineață, începând cu ora 9, pe cinci terenuri din Sibiu, după cum urmează:
Ora 09:00 – Inter Galați vs. Danco Pro București, Teren 1 (Baza Sportivă Go Play, Aleea Streiului, nr. A1)
Ora 09:00 – Juventus Sibiu vs. Railex Botoșani, Teren 5 (Baza Sportivă Luceafărul)
Ora 09:00 – Corvinul Hunedoara vs. Squadra Turda, Teren 6 (Baza Sportivă Patinoar Sub Arini, Str. Zaharia Boiu, nr. 39)
Ora 09:00 Joga Bonito Alba Iulia vs. Old Boys București, Teren 7 (Școala Generală nr. 19, Str. Aleea Turnu Roșu)
Semifinalele vor avea loc la ora 13, pe terenurile 5 și 6. De la ora 15:30 se va disputa finala mică, iar la ora 16:30 va avea loc finala mare, ambele pe terenul 5, la Baza Sportivă Luceafărul.
Cupa României la minifotbal 2018 este organizată, în perioada 29 iunie – 1 iulie, la Sibiu, de Asociația Club Sportiv „Luceafărul” Sibiu 2009, în parteneriat cu Federația de Minifotbal din România, acțiunea fiind cofinanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu. Evenimentul este posibil cu sprijinul Agenției Grey Projects și al altor parteneri care s-au alăturat proiectului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu