fbpx

Șelimbărul devine Big Brother cu o investiție de 300.000 de lei

0 539

Nimic nu va mai scăpa teoretic neînregistrat în Șelimbăr pentru siguranța locuitorilor comunei învecinate Sibiului și pentru mai multă ordine în traficul din localitate.

Administrația locală Șelimbăr a semnat contractul de instalare și punere în funcțiune a sistemului de supraveghere video în localitate. În total, în comuna vor fi montate 62 de camere video, din care 52 camere normale cu IR si 10 fiind cu sistem LPR/ANPR (Șelimbăr – 36 + 6, Veștem – 6 + 2, Mohu – 5 + 1, Bungard – 5 + 1).

Prin software-ul LPR/ANPR se permite recunoașterea numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor, oferind un management al ieșirilor și intrărilor din orice locație 24h din 24, 7 zile din 7. Sistemul poate fi folosit la monitorizarea parcărilor, pentru prevenirea delictelor, pentru siguranță cetățenilor, pentru identificarea persoanelor care aruncă gunoi în spațiul public și pentru monitorizarea traficului.

”Termenul de livrare, instalare și punere în funcțiune a sistemului de supraveghere video, conform graficului prezentat în ofertă de către furnizor, este de 120 de zile de la constituirea garanției de bună execuție”, a anunțat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Societatea care a câștigat licitația urcată pe platforma SEAP este SC Casido SRL Brăila, iar valoare contractului este de 309.080,32 lei + TVA.

Administrația locală a fost nevoită să reia procedura de achiziție prin SEAP a sistemului de supraveghere video, după ce în cadrul procedurii precedente nu s-a reușit atribuirea contractului, deoarece deși au fost patru ofertanți, niciunul nu s-a încadrat în condițiile solicitate prin caietul de sarcini.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.