Record de viteză pe autostrada Sibiu – Deva. Șoferul a rămas fără permis

1.590

Săptămâna trecută a fost una în care polițiștii rutieri din țara noastră au surprins peste 40 de șoferi care mergeau cu viteze de peste 180 km/h. Recordul este al unui șofer prins cu aproape 220 km/h pe A1, Sibiu – Deva.

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, săptămâna trecută, 43 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 kilometri la oră şi zece aflate la volan în stare de ebrietate, anunță News. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 219 kilometri la oră, iar cea mai mare valoare de alcoolemie indicată de aparatul Drager a fost de 0,85 mg/l în aerul expirat.
În perioada 25 iunie – 1 iulie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere. În această perioadă, poliţiştii au depistat 43 de şoferi, cu vârste cuprinse între 19 şi 59 de ani, care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi, deplasându-se cu viteze cuprinse între 181 kilometri la oră şi 219 kilometri la oră.

Astfel, pe Autostrada A1, 28 de şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteze mari, pe Autostrada A2, aparatele radar au înregistrat 6 conducători auto care se deplasau cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 216 km/h, iar pe autostrada A3, poliţiştii au depistat alţi 9 şoferi care au depăşit limita legală de viteză, având viteze cuprinse între 181 km/h şi 204 km/h.

Viteză record pe A1, Sibiu – Deva
Viteza maximă a fost înregistrată pe autostrada A1 Sibiu-Deva, unde poliţiştii au depistat un bărbat, de 42 de ani, din Bucureşti, ce conducea cu viteza de 219 km/h.
Într-unul dintre cazuri, poliţiştii au depistat un conducător auto, care conducea fără a avea acest drept, iar altă persoană se deplasa pe banda de urgenţă a autostrăzii A2, pe sensul de mers Constanţa-Bucureşti.
Toţi şoferii depistaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.464 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.
În timpul acţiunilor în trafic, poliţiştii au depistat şi 10 persoane care conduceau pe autostrăzi, sub influenţa băuturilor alcoolice. Aparatul Drager a indicat cea mai mare valoare de 0,85 mg/l în aerul expirat.
Astfel, în 2 cazuri au fost întocmite dosare penale, iar în celelalte 8 au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, fiind luată totodată măsura complementară a reţinerii permisului de conducere şi eliberarea unei dovezi fără drept de circulaţie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.