fbpx
Ora de Sibiu
Știri in direct

Pași importanți pentru un nou PUG la Șelimbăr – Ce urmează acum

673

După perioada de consultare public în vederea elaborării noului Plan Urbanistic General (PUG) al comunei Șelimbăr, administrația locală anunță că dosarul de achiziție publică a fost depus la Sistemul Electronic de Achiziție Publică (SICAP).

”Este un nou pas pe care l-am făcut în vederea aprobării unui nou plan urbanistic al comunei. Am avut perioada de consultări, acum așteptăm aprobarea dosarului depus pe platforma SICAP, urmând ca apoi firma de arhitectură care va obține contractul să realizeze proiectul. Ne dorim o localitate mai ordonată, cu un plan urbanistic corect pentru cei care vor să construiască, dar mai ales pentru cei care deja locuiesc în comunitatea noastră”, a declarat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.
Perioada de consultare publică s-a desfășurat în perioada 8 noiembrie – 12 decembrie. Prin noul PUG, Șelimbărul își propune pe termen scurt stabilirea şi delimitarea teritoriului intravilan în relaţie cu teritoriul administrativ al localităţii; stabilirea modului de utilizare a terenurilor din intravilan; zonificarea funcţională în corelaţie cu organizarea reţelei de circulaţie; delimitarea zonelor afectate de servituţi publice; modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare; stabilirea zonelor protejate şi de protecţie a monumentelor istorice şi a siturilor arheologice reperate; zone de risc datorate unor depozitări istorice de deşeuri și altele.
Pe termen mediu și lung se are în vedere evoluţia în perspectivă a localităţii, direcţiile de dezvoltare funcţională în teritoriu, traseele coridoarelor de circulaţie şi de echipare prevăzute în planurile de amenajare a teritoriului naţional, zonal şi judeţean, zonele de risc natural delimitate şi declarate astfel, conform legii, precum şi la măsurile specifice privind, stabilirea şi delimitarea zonelor cu interdicţie temporară şi definitivă de construire și delimitarea zonelor în care se preconizează operaţiuni urbanistice de regenerare urbană.
Până la elaborarea noului PUG al comunei, administrația locală va intra cu un nou set de măsuri privind reglemenatări urbanistice, proiect ce va fi dezbătut în viitoarea ședință de consiliu local. ”Ne propunem stoparea construcțiilor haotice, încercăm să protejăm localitatea până la intrarea în vigoare a noului PUG. Una din măsuri va fi obligativitatea construirii a două locuri de parcare pentru fiecare apartament construit”, a mai anunțat primarul Marius Grecu.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...