Sibiul cere bani de la Guvern pentru pagubele produse de inundații. Valoarea e mare

0 181

Întrunit în ședință extraordinară, la convocarea prefectului Adela Muntean, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, astăzi, Hotărârea nr. 3 privind pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase din luna iunie, în județul Sibiu.

Valoarea pagubelor materiale provocate de ploi torențiale, scurgeri de pe versanți, alunecări de teren la căile de comunicații din județ a fost stabilită de Comisia de constatare și evaluare la 1.428.000 lei. Potrivit rapoartelor de sinteză aprobate în ședința CJSU, această sumă se împarte astfel:
– 1.305.000 lei către Consiliul Județean Sibiu, pentru refacerea drumului județean DJ 106E (Transalpina), pe tronsoanele km 44+400, km 44+550, km 46+850, km 47+450 și km 47+700, între localitatea Jina, județul Sibiu, și limită județ Alba
– 123.000 lei către Comuna Roșia, pentru refacerea drumurilor comunale DC 54 sat Nou și DC 55 sat Cașolț (pe tronsoane care totalizează 0,97 Km) și a drumurilor de exploatare din satele Roșia, Daia, Cașolț, Nou și Cornățel (pe tronsoane ce totalizează 3,13 Km).
Hotărârea CJSU Sibiu va fi înaintată Guvernului României, pentru alocarea sumelor necesare rrefacerii infrastructurii rutiere din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.