dragnea iohannis
FOTO arhivă

Șeful statului a criticat printr-o declarație de presă ceea ce s-a întâmplat cu Codul Penal. Klaus Iohannis a anunțat că va contesta Codul Penal la Curtea Constituţională.

”Despre conținutul Codului penal modificat voi avea o prezentare mai lungă atunci când voi contesta la CCR acest act normativ. De asemenea, este bine de știut că și Codul de procedură penală este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările care s-au făcut sunt în bună măsură, fie inutile, fie chiar toxice sau dăunătoare și am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a contesta Codul penal și de procedură penală”, a declarat Klaus Iohannis.
El a mai spus că ”este pur și simplu inadmisibil” cum a tranformat PSD procedurile parlamentare.

”Ceea ce se întîmplă în aceste zile se numește dictatura majorității. Este profund dăunătoare democrației. În primul rând, parlamentul trebuie să-și dea atenția cuvenită. PSD a trecut în timp record Codul penal prin Parlament, un simulacru de dezbatere în Camera Deputaților și acest lucru e profund dăunător. PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare”, a mai spus președintele Iohannis. Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul care aduce modificări la Codul penal, cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abțineri, în calitate de for decizional, anunță Mediafax.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu