VIDEO – Klaus Iohannis contestă Codul Penal la CCR: ”Este pur și simplu inadmisibil!”

0 443

Șeful statului a criticat printr-o declarație de presă ceea ce s-a întâmplat cu Codul Penal. Klaus Iohannis a anunțat că va contesta Codul Penal la Curtea Constituţională.

”Despre conținutul Codului penal modificat voi avea o prezentare mai lungă atunci când voi contesta la CCR acest act normativ. De asemenea, este bine de știut că și Codul de procedură penală este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările care s-au făcut sunt în bună măsură, fie inutile, fie chiar toxice sau dăunătoare și am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a contesta Codul penal și de procedură penală”, a declarat Klaus Iohannis.
El a mai spus că ”este pur și simplu inadmisibil” cum a tranformat PSD procedurile parlamentare.

Declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni

Este revoltător și inadmisibil modul în care PSD a trecut prin Parlament modificarea Codului Penal. Această dictatură a majorității este profund dăunătoare democrației. Voi folosi toate instrumentele pe care le am la dispoziție pentru a contesta prevederile toxice introduse de PSD în Codul Penal și Codul de Procedură Penală și voi sesiza Curtea Constituțională.

Publicată de Klaus Iohannis pe Miercuri, 4 iulie 2018

”Ceea ce se întîmplă în aceste zile se numește dictatura majorității. Este profund dăunătoare democrației. În primul rând, parlamentul trebuie să-și dea atenția cuvenită. PSD a trecut în timp record Codul penal prin Parlament, un simulacru de dezbatere în Camera Deputaților și acest lucru e profund dăunător. PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare”, a mai spus președintele Iohannis. Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul care aduce modificări la Codul penal, cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abțineri, în calitate de for decizional, anunță Mediafax.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.