perchezitii mare
Foto Arhiva

Joi dimineață se desfășoară una dintre cele mai mari acțiuni ce vizează contrabanda cu țigări. Nu mai puțin de 53 de percheziții au loc în București și alte trei județe.

Peste 250 de polițiștii din Călărași fac 53 de percheziții în Capitală şi în trei judeţe la traficanţi de ţigări de contrabandă. Persoanele vizate au cumpărat şi vândut cantităţi importante de ţigări în judeţul Călăraşi, anunță Mediafax. La această oră, peste 250 de polițiștii din Călărași, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, fac 53 de percheziții domiciliare în județele Călărași, Ilfov, Giurgiu și în municipiul București, într-un dosar privind contrabanda cu țigarete.
Poliţiştii precizează că activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete. Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie – iunie a.c., mai multe persoane ar fi achiziționat, transportat, depozitat importante cantități de țigarete provenite din contrabandă și ulterior oferite spre comercializare, pe raza județului Călărași.
Polițiștii vor pune în aplicare 38 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. Acțiunea beneficiază și de suportul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor București. La activități participă și polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu