Ora de Sibiu
Știri in direct

Video foto – Clădiri și Ziduri din centrul istoric al Sibiului, vandalizate joi noapte

1.657

Sibiul este un oraș apreciat de toți turiștii care vin aici. La fel cum nouă ne plac orașele cochete din vest, asta ar trebui să le oferim și celor care ne vizitează- străzi curate, ziduri renovate, curățenie…Doar că unii dintre noi se încăpățânează să distrugă ceea ce fac alții bine. Asta s-a întâmplat joi noapte, când însemne făcute cu graffiti au împânzit zona istorică a orașului.

Strada Magheru- tărâmul vandalilor
Sebastian Buta este proprietarul unui magazin deschis în fosta locație a Restaurantului Călugărul, de pe strada Magheru. A renovat de curând fațada clădirii, dar vineri dimineața a avut un șoc- a găsit zidurile pline de însemne făcute cu graffiti. ”Nu este prima dată când se întâmplă așa ceva. Am găsit de dimineață toată fațada mâzgălită. Este inadmisibil. Renovarea costă câteva zeci de milioane, dar pe lângă bani implică o grămadă de birocrație. Casa fiind într-o zonă istorică e nevoie de aprobări peste aprobări care se obțin în luni de zile”, spune Sebastian Buta.

Mai mult de atât, sibianul spune că se teme că dacă va renova după ceva vreme se va întâmpla la fel. Clădirea sa însă nu este singura vandalizată.
”Toată strada Magheru arată așa. Zidul vis-a-vis de Biserica Ursulinelor a fost și el renovata cum foarte puțin timp de Primărie. Acum e plin de graffiti. Nu se poate să ne batem joc în așa fel de orașul ăsta. Turiștii care vin aici vor să vadă altceva, nu mâzgăleli pe ziduri. Asta nu e artă”, spune Sebastian.


Sibianul a depus o plângere la poliție și așteaptă ca cei vinovați să fie găsiți și trași la răspundere.

Primește titlurile instant

Loading...

2 Comentarii
  1. Coaele tau spune

    nu o sa ii gasiti niciodata pentru ca nici macar nu sunt sibieni ;).Pe langa asta, si daca ar fi fost sibieni, nu ar fi fost gasiti, politia din sibiu nu actioneaza impotriva desenatului cum credeti voi ca o face 😉😉

  2. Geo spune

    Cei vinovati ar trebui gasiti cat mai repede, drept pedeapsa ar trebui sa zugraveasca toate zidurile scrise cu grafitti din oras ! Oare camere de supraveghere nu sunt in zone unde s-au scris peretii…daca nu sunt atunci trebuie montate !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...