Simona Halep părăsește din nou turneul de la Wimbledon. Rămâne numărul 1 mondial

784

Simona Halep a pierdut în turul 3 al turneului de la Wimbledon după e revenire spectaculoasă a adversarei taiwaneze Su-Wei Hsieh, numprul 48 WTA. Halep ratează astfel calificarea în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, fiind învinsă, sâmbătă, cu scorul de 3-6, 6-4, 7-5, de taiwaneza Su-Wei Hsieh, numărul 48 mondial. În turul al treilea al competiţiei, Halep a condus cu 5-2 în decisiv şi a avut o minge de meci la 5-4 pe serviciul adversarei.

La început, Halep a jucat cu precauţie, fără prea multă agresivitate. A preferat mingile mai înalte şi mai lungi, celor puternice, nu a căutat să lovească decisiv, aşteptâng greşeala rivalei. Iar Hsieh a făcut şi spectacolul, puţin cât a fost în meciul de sâmbătă, cu scurtele şi venirile la fileu, dar şi punctele Simonei. Halep nu a riscat, trăind din cadourile adversarei, iar când a făcut-o, a greşit şi ea mult.

În primele cinci ghemuri, niciuna dintre cele două jucătoare nu şi-a fructificat serviciul. Halep a servit rău, însă ea a fost prima care a rupt seria break/rebreak, la 3-2. La 2-4, Hsieh şi-a fructificat şi ea serviciul, apoi Halep, înţelegând că e riscant să tot aştepte erorile din partea cealaltă a fileului, a început să evolueze mai apropae de cum a făcut-o în ultima perioadă, cu responsabilitate şi cu agresivitate. Au urmat două ghemuri câştigate de ea şi setul, cu 6-3, după 41 de minute.

Halep nu a continuat jocul bun din finalul primul set la începutul celui de-al doilea, în timp ce sportiva din Taiwan a mai renunţat la „floricele” şi şi-a diminuat numărul greşelilor neforţate. Jocul ei a crescut constant, în timp ce evoluţia Simonei Halep a continuat să oscileze. Astfel, Hsieh a obţinut break-ul la 1-1 şi s-a desprins apoi la 3-1. Halep a revenit totuşi şi a trecut ea la conducere, cu 4-3, dar fără să joace convingător. Taiwaneza a avut spintul final şi a luat setul, cu 6-4, după un break la 4-4 şi după o oră şi 18 minute de la start.

Decisivul a fost dramatic, epuizant, cu schimburi de mingi şi ghemuri lungi. Halep a reuşit break-ul în ghemul al doilea, conducând cu 2-0, Hsieh a răspuns cu rebreak, urmat imediat de un ghem câştigat de liderul WTA pe serviciul advers. Tot jucătoarea română s-a desprins la un avantaj de trei ghemuri. Halep a condus cu 5-2, apoi a servit pentru meci la 5-3, dar Hsieh a făcut break. Românca a avut minge de meci în ghemul următor, pe serviciul lui Hsieh, dar taiwaneza a anulat-o şi, încărcată cu încredere şi răbdare, a dus la capăt o serie de cinci ghemuri câştigate la rând, punând capăt meciului, cu 7-5, după două ore şi 20 de minute de joc, nu înainte de a salva trei mingi de break (între care un 15-40), la scorul de 6-5.

În faza următoare, Hsieh va evolua cu învingătoarea din meciul Dominika Cibulkova (Slovacia), locul 33 WTA – Elise Mertens (Belgia), locul 15 WTA şi cap de serie numărul 15.

Calificarea în turul al treilea este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 100.000 de lire sterline (113.000 de euro) şi cu 130 de puncte WTA.

Simona Halep a jucat anul trecut în sferturile de finală ale turneului de la Wilmbledon, fază în care a fost eliminată de britanica Johanna Konta, scor 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4.

În ciuda înfrângerii de sâmbătă, jucătoarea română se va menţine pe locul I WTA şi după Wimbledon.

Sursa news.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi