dsc0030

Raed Arafat se află în continuare în județul Sibiu, pentru a coordona acțiunile de prevenire a inundațiilor și de intervenție în caz de urgență.

La ora 9,00, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne a participat la ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocată de prefectul Adela Muntean.

La ora actuală, situația rămâne critică la Ocna Sibiului, Apoldu de Sus și Săliște. Mobilizarea este generală. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trecut la capacitatea de acțiune roșie, ceea ce înseamnă că toată lumea este în unitate. Pompieri, jandarmi și militari ai Garnizoanei Sibiu vor ridica, începând cu ora 11,00, un dig mobil de 200 de metri la Ocna Sibiului. Trei motopompe de mare capacitate (10.000 de litri/minut) vor ajunge la Sibiu din alte județe.

VEZI AICI FOTO ȘI VIDEO DIN ZONELE AFECTATE

La Săliște, pârâul a depășit cota de atenție cu 30 de centimetri. În comuna Tilișca, a fost oprită alimentarea cu apă potabilă din cauza viiturilor. SC Apă-Canal SA a asigurat o cisternă cu apă potabilă pentru populație.

La Orlat, un stâlp de înaltă tensiune s-a prăbușit în jurul orei 9,30. Localitățile Orlat, Cristian și Săliște sunt fără curent electric la acest moment. Echipele Transelectrica lucrează pentru remedierea defecțiunilor.

Prefectul Adela Muntean se află în teren. Împreună cu șeful DSU Raed Arafat și șeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu, evaluează situația de la Săliște, Apoldu de Sus, Ocna Sibiului.
Județul Sibiu rămâne sub avertizare meteorologică COD PORTOCALIU până mâine, 10 iulie,la ora 21,00.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu