Ora de Sibiu
Știri in direct

Admiterea la liceu în Sibiu – Colegiul Gheorghe Lazăr este pe primul loc

1.370

La nu mai puțin de douăzeci de specializări ale liceelor şi colegiilor din judeţul Sibiu ultima medie de admitere este mai mică de nota cinci. Este vorba despre unităţi care sunt inclusiv în municipiul Sibiu.

Ultima medie de admitere în judeţ a fost de 2,25 la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu. La polul opus, se află specializarea Matematică – Informatică de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu, ultima medie de admitere a fost 9,43, anunță News. Potrivit rezultatelor repartizării computerizate, pe primul loc în judeţul Sibiu se situează Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, unde ultima medie de admitere a fost 9,43, la specializarea Matematică – Informatică.
Pe locul doi se situează o specializare a aceluiaşi colegiu, respectiv Ştiinţe ale Naturii, unde ultima medie cu care s-a intrat a fost 9,19.
Urmează apoi trei specializări ale Colegiului Naâional ”Octavian Goga” din municipiul Sibiu. Aici elevii care au fost admişi ultimii au avut medii de 9,15 la Matematică – Informatică, 9,03 la Ştiinţe ale Naturii bilingv şi 8,91 la Ştiinţe ale Naturii.
Pe locul şase al ierarhiei judeţele se situează Colegiul Naţional ”Sammuel von Brukenhal”, specializarea Ştiinţe ale Naturii, unde ultima medie de admitere a fost 8,88.
În Mediaş, liceul l-a care s-a intrat cu cele mai mari medii este „Şcoala Naţională de Gaz”, ultima medie fiind 8,72.
La polul opus se află şi liceele la care se intră cu medii foarte mici.
La nu mai puţin de douăzeci de specializări din judeţul Sibiu au fost medii de admitere sub 5, cele mai mici medii fiind la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară ”Terezianum”, la specializarea Industie Alimentară, cu ultima medie de admitere 2,25 sau Colegiul Tehnic „Mediensis”, din Mediaş, la specializarea electronică automatizări, cu media 2,75.
La Liceul Tehnologic din Mîrşa, specializarea Mecanică, nu s-a ocupat niciun loc din cele 28 scoase la concurs.
În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...