autostrada inchisa

Cea mai așteptată autostradă din România, cea peste munți între Sibiu și Pitești pare că bate pasul pe loc. Acest lucru l-a semnalat și Ministrul Transporturilor. Lucian Șova a cerut urgentarea proiectului.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova a discutat marți cu grupul de lucru pentru implementarea și monitorizarea proiectelor de transport rutier, în cadrul Subcomitetului Sectorial de Transport POIM 2014-2020, despre urgentarea proiectului construcției autostrăzii Sibiu-Pitești, arată un comunicat citat de Mediafax. Potrivit ministerului, în cadrul întâlnirii au fost prezentate traseul și stadiul pregătirii proiectului și au fost abordate aspecte privind finanțarea și implementarea acestuia.
„Ministrul Lucian Șova a cerut o decizie rapidă pentru stabilirea strategiei de implementare a proiectului autostrăzii Sibiu-Pitești (FIDIC galben / FIDIC roșu). Pentru urgentarea proiectului, ministrul a propus o întâlnire, săptămâna viitoare, cu experții Jaspers și cu experți români pentru clarificarea aspectelor geotehnice ale proiectului”, precizează comunicatul.
Ministerul precizează că documentația tehnică pentru secțiunile 2,3 și 4 ale autostrăzii este în faza în care se aduc completări „în conformitate cu solicitările consultanților europeni de la Jaspers” și se estimează că până la sfârșitul acestui an va fi elaborat Acordul de Mediu.
„La ședința de lucru de astăzi (n.r.- marți), au participat reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), organismului de consultanță Jaspers, Băncii Europene de Investiții, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Finanțelor Publice, ai unor asociații și ONG-uri, precum și ai altor instituții implicate în derularea proiectului: IPTANA, Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) și Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Fondurilor Europene”, precizează ministerul.
Traseul autostrăzii Sibiu-Pitești trece pe teritoriul a trei județe – Sibiu, Vâlcea și Argeș – și este împărțit în 5 secțiuni: Sibiu-Boița, Boița-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeș, Curtea de Argeș – Pitești.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns