Ora de Sibiu
Știri in direct

VIDEO – FC Hermannstadt se mută temporar din Sibiu. Refuzați la Mediaș

4.295

Echipa sibiană proaspăt promovată în liga 1 nu va juca cel puțin 3-4 etape pe Municipal. Stadionul nu va fi gata până la debutul campionatului. Fc Hermannstadt va juca cel mai probabil la Tg Mureș.

Sibienii vor fi privați de spectacolul fotbalistic din liga 1, cel puțin două luni, adică până în apropierea toamnei. FC Hermannstadt nu poate să joace la Sibiu meciurile de pe teren propriu, deoarece lucrările de pe stadionul Municipal nu sunt în grafic. Pentru că sunt șanse aproape egale cu zero ca acest lucru să se întâmple până la prima etapa din liga 1, programată undeva în jurul datei de 21 iulie. În aceste condiții clubul sibian a căutat variante de rezervă. ’’Din păcate lucrările la stadionul Municipal nu vor fi gata la timp ca să jucăm aici. Să sperăm că o să fie o situație temporară și nu vom evolua mai mult de 3-4 sau 5 etape în alt oraș’’, a explicat Teodor Birț, președinte la FC Hermannstadt.

Refuzați la Mediaș
Surpinzător sau nu FC Hermannstadt a primit un NU categoric de la concitadinii județeni din Mediaș. ’’În jurul Sibiului, pe o rază de 150 de kilometri, nu găsim un stadion care să poată fi omologat. Am încercat la Cisnădie, dar acolo nu se poate, pentru că stadionul nu îndeplinește condițiile. Stadionul din Alba Iulia este într-o stare avansată de degradare, iar acolo sunt probleme cu certificatul de siguranță, se pare că nu se poate obține. La Mediaș, unde ar fi fost cel mai aproape și unde stadionul ar fi avut condițiile cele mai bune, nu suntem primiți, cei de la Gaz Metan se opun ca noi să mergem acolo. La Brașov, de la meciurile pe care le-a jucat Sepsi anul trecut, nu s-a mai întâmplat nimic. Stadionul nu are utilități, deci nu putem merge nici la Brașov. Acum suntem în discuții cu cei care au în proprietate stadionul din Tg. Mureș. Suntem la nivel de discuții, la nivel de contract. Până la urmă sperăm să ne înțelegem cu dânșii. Nu este o soluție ieftină, dar nu mai prea avem alte variante. Suntem nevoiți să jucăm câteva meciuri, nu mai mult de 4-5, la Tg. Mureș’’, a spus președintele clubului, Teodor Birț.

Cel mai probabil la Tg. Mureș
În condițiile în care Mediașul a închis ușa în nas Sibiului, varianta cea mai acceptabilă este acum Tg Mureș. ’’Purtăm deja discuții concrete cu cei de acolo. Sper să ne înțelegem și să putem juca pe stadionul din Tg. Mureș’’, a mai spus Teodor Birț. Acesta mai spune că speră ca FC Hermannstadt să nu fie nevoită să joace chiar la Cluj.

Fără obiectiv, deocamdată
Clubul sibian nu fixează deocamdată nici un obiectiv echipei pregătită de Alex Pelici și asta tot din cauza stadionului. ”Obiectivul este să strângem cât mai multe puncte în acest tur”, a mai spus Birț. ”Sigur că o să conteze că nu jucăm acasă o parte din meciuri. Sper să fie cât mai puține. Ne dorim să continuăm acea emulație din sezoanele trecute. Cu jucătorii noi veniți eu cred că vom face o figură frumoasă în primul sezon de liga 1”, a spus și Ales Pelici.

LIVE VIDEO – Conferinta de presa FC Hermanstadt. Se anunta transferurile si planurile pentru Liga 1 Detalii pe www.oradesibiu.ro

Publicată de Ora de Sibiu pe Marţi, 10 iulie 2018

Urmăriți mai sus declarațiile lui Birț și ale celorlalți oficiali de la clubul sibian.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
2 Comentarii
  1. Chiriac Mihai spune

    Abureala ieftina, cum sa va dea Ga Metanul stadionul cand ei platesc chirie ?! De ce vreti sa bateti apa in piua !? ….

  2. Andrei spune

    Lăsați vrăjeală, nu a fist vorba niciodată că stadionul va fi gata anul asta. Avea termen minim 2 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...