Junii Sibiului – spectacol extraordinar pe scena de pe lac în Muzeul în Aer Liber

1.164

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, marchează mâine, 13 iulie 2018, evenimentul aniversar „Județul Sibiu în Anul Centenarului”* printr-un spectacol extraordinar oferit de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”.

Junii Sibiului sunt protagoniștii unui spectacol folcloric, organizat sub egida evenimentului aniversar „Județul Sibiu în Anul Centenarului”. Pentru a marca împlinirea a 100 de ani de administrație românească în Transilvania și 50 de ani de la ultima reorganizare administrativ-teritorială a României, Consiliul Județean Sibiu și Junii Sibiului propun o călătorie muzical-coregrafică prin regiunile istorice ale României și prin zonele etnografice ale județului Sibiu. Periplul începe în Mărginimea Sibiului, unde asistăm la vechiul obicei pastoral „Focul viu” și continuă în Moldova, în pași de bătută; în Maramureș pătrundem tainele obiceiurilor de Sânziene, străbatem, apoi, Oltenia, în pas de „Trei păzește” și ne întoarcem în Ardeal, pentru dansuri de Câmpie, din zona Bihorului și de pe Valea Hârtibaciului.
Momentele coregrafice sunt contrapunctate de cântece de joc și cântece patriotice în interpretarea soliștilor Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Nelu Albu, Răzvan Năstăsescu, Oana Tomoiagă, Ovidiu Homorodean, Sînziana Ștefan, Sebastian Stan și Izabela Tomița. Conducerea muzicală este asigurată de Gabriel Popescu, coregrafia este semnată de Silvia Macrea și Theodor Vasilescu, asistent coregraf este Alesia Sas, iar conceptul artistic poartă semnătura Silviei Macrea.
Spectacolul are loc mâine, ora 17.00, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului – Scena de pe lac, iar accesul este gratuit.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.