Premii în bani pentru elevii care au luat zece la Evaluarea Națională și la Bacalaureat

Guvernul României a decis ca toți elecii care au luat note maximale la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat să fie premiați cu bani.

Elevii care au obținut note maxime la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară vor primi, din partea Guvernului, stimulente financiare în valoare de 1.000, respectiv 3.000 de lei, anunță Ministerul Educației, hotărârea fiind adoptată joi, conform mediafax.ro. „Absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) și la examenul național de Bacalaureat (inclusiv sesiunea specială și Bacalaureatul bilingv) din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanțelor realizate. Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2018”, anunță Ministerul Educației, printr-un comunicat de presă.
Vor beneficia de aceste stimulente 345 de absolvenți de clasa a VIII-a care au finalizat Evaluarea Națională cu media 10, respectiv 139 de absolvenți de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie.

bacalaureatbani elevi bacevaluarea nationalaguvern
Comentarii (0)
Comentează