fbpx

Sala Transilvania, pictată în premieră la SISAF. Lucrare de 386 de metri pe peretele din spatele sălii!

0 919

Sala Transilvania din Sibiu a căpătat un aspect colorat și modern după ce unul dintre artiștii festivalului international Street Art Festival a executat, timp de șapte zile, o lucrare de mari dimensiuni, transformând peretele din spatele sălii. 386 de metri de culoare dau un aspect modern sălii, pictura murală exprimând un mix de sporturi, culori și sentimente și completând, astfel, galeria de artă stradală a Sibiului.

Lucrarea a fost efectuată de artistul Cornel Ortakovicu pe o suprafață de 386 de metri pe peretele din spatele Sălii Transilvania. „Am plecat cu lucrarea de la tema festivalului <> și având în vedere că Sala Transilvania este sală de sporturi, am dorit să exprim un mix de sporturi, de culori și de sentimente”, este semnificația dată de artist picturii efectuate pe peretele Sălii Transilvania.
Pictura de pe Sala Transilvania a fost realizată în perioada 2-8 iulie și este una dintre cele mai mari lucrări efectuate în cadrul ediției a IV-a a Sibiu International Street Art Festival.Pictură Sala Transilvania 2„A fost aleasă această locație deoarece clădirea avea nevoie de ceva care să o scoată din <<amorțire>>. Este una din cele 16 lucrări efectuate în cadrul festivalului din acest an”, a declarat Andrei Oltean, președintele Asociației ART Factory Transilvania.
Celelalte 15 lucrări au fost efectuate în locațiile: Liceul Tehnic Energetic, Centrala Termică, Școala Gimnazială „Ioan Slavici”, Școala Gimnazială Nr. 1, Școala cu clasele I-IV Nr. 4 (două lucrări), Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” (trei lucrări), Bloc Strada Mirăslău nr. 38  (două lucrări), Punct de Transformare Electrica Strada Cetății, Casa de Cultura a Studenților, Colegiul Economic „George Barițiu”, un autobuz Tursib în fața magazinului Dumbrava.
Pictura de 386 de metri, o parte din „puzzle-ul” care va transforma Sala Transilvania.Pictură Sala Transilvania 3
Ideea a fost apreciată de mai mulți sportivi sibieni, care s-au arătat încântați de pictura realizată pe peretele Sălii Transilvania. Această pictură reprezintă doar începutul noului aspect de care se va bucura cea mai mare sală din Sibiu, întrucât o nouă serie de lucrări de modernizare se pregătesc pentru viitorul apropiat.
„Este o pictură de mari dimensiuni care dă o nouă alură Sălii Transilvania. Mă bucur că am fost una dintre locațiile către care s-au îndreptat artiștii festivalului și consider că această lucrare de 300 de metri conferă un aspect modern sălii. Mai mult, este doar o piesă din puzzle-ul care va transforma Sala Transilvania, pentru că o serie de alte noi alte lucrări urmează să fie efectuate. Mai mulți sportivi s-au arătat deja încântați de noul aspect al sălii și acest lucru nu poate decât să ne bucure”, a declarat Adrian Bibu, directorul Sălii Transilvania.
Sibiu International Street ART Festival s-a desfășurat între 2-8 iulie, fiind cel mai amplu demers de acest gen din țară. În cadrul festivalului din acest an, aflat la ediția a IV-a, s-au realizat 2.200 de metri pătrați de picturi murale incluse în Turul de Artă Stradală din Sibiu și o serie de lucrări în premieră

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.