ploaie

Meteorologii au emis din cod galben de ploi pentru șapte județe ale țării- Constanţa, Tulcea, Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Vrancea şi Argeş. De sâmbătă însă vremea rea se va extinde și va cuprinde și Transilvania.

Conform unei informări meteorologice transmise vineri de ANM, în intervalul 12.00 – 22.00, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia şi pe arii restrânse în Oltenia, Moldova şi la munte. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi pe arii restrânse 30-40 l/mp.

Meteorologii spun că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică şi în zilele următoare, în special după-amiaza şi seara, mai ales în zonele de deal şi munte, precum şi în nordul şi centrul ţării.
De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi instabilitate atmosferică accentuată, cantităţi de apă însemnate, care va fi în vigoarevineri, în intervalul 15.00 – 22.00.

Sunt vizate judeţele Constanţa, Tulcea, Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Vrancea şi Argeş, unde pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se vor înregistra averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.

Sursa www.news.ro

Comentariul meu

Lasă un răspuns