gheorghe visu caini photo credit iulia weiss

IGPR va oferi celor de la Centrul Chinologic Sibiu echipamente electronice pentru detectare și control ce vor fi folosite ca să fie depistată contrabanda cu tutun.

IGPR a semnat, marți, un contract de donație în valoare de peste 1 milion de dolari, pentru a cumpăra echipamente necesare în intervenția și cercetarea infracțiunilor din sfera contrabandei cu tutun, Poliția Română urmând a fi dotată cu ambarcațiuni, autoturisme, echipamente și câini de serviciu, anunță Mediafax. „Pentru intervenția și efectuarea cercetării la locul faptei în cazul comiterii infracțiunilor din sfera contrabandei cu tutun la frontiera UE, Poliția Română va beneficia de ambarcațiuni, autoturisme, echipamente electronice pentru detectare și control și câini de serviciu. Astăzi, Inspectoratul General al Poliției Române a semnat un contract de donație, cu Philip Morris International, în valoare de 1.210.720 de dolari”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).
Sursa citată a mai subliniat că beneficiarii direcți ai achizițiilor ce urmează a fi efectuate sunt Direcția de Poliție Transporturi și structurile teritoriale subordonate, Serviciul de Poliție Canină, Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, iar ca zone de intervenție sunt zona transfrontalieră cu Ucraina și Republica Moldova (Nord-Estul României) și cea cu Serbia (Sud-Vestul României).
„Astfel, bugetul va fi folosit de Poliția Română pentru achiziționarea a două ambarcațiuni de patrulare și control pentru zonele Galați și Drobeta Turnu Severin, 20 autoutilitare transport câini, 4 vehicule tip ATV, 4 videocamere termale cu obiective suplimentare pentru detecție la distanțe mari, 20 câini (rasele Ciobănesc German, Ciobănesc Olandez, Ciobănesc Belgian – Malinois, Springer Spaniel, Labrador), 20 containere tip cușcă pentru câinii de serviciu, 4 truse veterinare, echipamente de protecție pentru polițiștii Direcției de Poliție Transporturi și ai structurilor teritoriale care deservesc ambarcațiunile, echipament pentru conducătorii de câini de serviciu, harnașament, consumabile dresaj și mostre de tutun pentru antrenament”, mai arată IGPR.

Comentariul meu

Lasă un răspuns