Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO – Biserică dedicată celor cu deficiențe de auz la Sibiu

600

Biserica dedicată persoanelor cu deficiențe de auz din Sibiu a fost resfințită sâmbăta trecută de către Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza.

Sfânta Liturghie, oficiată de ierarh în altarul de vară al parohiei după slujba de târnosire, a fost tradusă credincioșilor hipoacuzici în limbajul mimico-gestual, anunță Mitropolia Ardealului. Biserica ridicată în perioada 1939-1940 a devenit în anul 2005 lăcaşul de cult dedicat persoanelor cu deficiențe de auz din Sibiu, Făgăraș și Brașov.
Din acel an, slujbele traduse în limbaj mimico-gestual sunt oficiate de preotul Marian Vlăduț, care a fost hirotesit iconom stavrofor la finalul Sfintei Liturghii din 14 iulie 2018.Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oferit diplome de recunoștință tuturor credincioșilor care au sprijinit lucrările de renovare ale lăcașului de cult.
„O biserică zidită, edificată sau înnoită se face de fapt prin mâna lui Dumnezeu împrumutată nouă, pentru că dragostea de care suntem datori ca răspuns la iubirea nemărginită a lui Dumnezeu nu este altceva decât temelia vieții noastre”, a spus ierarhul. Biserica are în prezent hramurile: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Sfântul Ierarh Vasile cel Mare și Sfântul Efrem cel Nou.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...