elena moldovan
FOTO - Captura / Digi 24

În ziua de astăzi e foarte greu să găsești pe cineva care să facă un gest binevoitor. O femeie din Sibiu a uimit o țară întreagă după ce a decis să îi doneze un rinichi soțului ei. Cei doi sunt căsătoriți de peste douăzeci de ani.

După un an de aşteptare, un bărbat din Sibiu a primit un rinichi nou. Donatorul este chiar soţia acestuia, iar medicii spun că, în astfel de cazuri, organul „străin” este mai uşor acceptat de organismul bolnavului, anunță Digi24. Bărbatul era pe lista de aşteptare de un an, când a primit vestea că e compatibil, din punct de vedere medical, cu soţia lui.
Elena nu a stat pe gânduri când a aflat că îi poate salva viaţa celui care îi e soţ de 23 de ani, iar operaţia salvatoare a fost făcută la Cluj-Napoca. „Boala pe care o are, poate ne-a făcut să fim mult mai uniţi, mult mai devotaţi unul faţă de celălat şi când este unul în suferinţă, stai să dai şi sufletul pentru celălalt și atunci simți că ți-ai da orice din tine ca să-l vezi pe cel de lângă tine că nu mai suferă și îi e bine”, spune Elena Moldovan.
„Practic am dus boala împreună amândoi, căci fără ajutorul soţiei nu reușeam. Doamna doctor ne-a întrebat de opţiunea de moarte cerebrală la început şi atunci a spus soţia că vrea să-mi doneze rinichiul”, afirmă Eugen Moldovan.
Alţi 29 de pacienţi care vor primi un organ de la un membru al familiei sunt pe programaţi pentru operaţie la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca. În acest an, aici au avut loc 32 de transplanturi, cu două mai multe decât în tot anul 2017.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Participă la discuție

1 Commentariu

Comentariu