Ora de Sibiu
Știri in direct

VIDEO Marșul Centenarului a ajuns la Sibiu – Constantin Necula: „Nu există dincolo și dincoace de Prut”

515

Ajunși marți în Sibiu, participanții la Marșul Centenarului au primit binecuvântare pentru următoarele etape ale drumului pe jos spre Chișinău de la preotul Constantin Necula, la Catedrala Ortodoxă din oraș.

Îndemnul părintelui a fost ca unioniștii să amintească tuturor că idealul național nu înseamnă doar unitatea de moment, ci unitatea permanentă și că Prutul este graniță inutilă.
„Voi asta spuneți: că există un punct de unire și un gând de unitate. Să vă binecuvânteze Dumnezeu și să aibă grijă de voi. Vreau să țineți minte că nu există dincolo și dincoace de Prut. Ce faceți voi contează mai mult decât orice discuție”, le-a spus Constantin Necula participanților la marș.
Părintele Constantin Necula a apreciat efortul celor care poartă Flacăra Unirii pe o distanță de 1300 de km ca fiind unul pentru consolidarea identității naționale. „Ceea ce ne spun ei astăzi este că există oameni în generația lor care sunt gata să moară pentru ideea aceasta a unității. Să sperăm că e obligatoriu să rămână în viață pentru ca unitatea să fie deplină”, a conchis teologul.

„Mulțumim Mitropoliei Ardealului că ne-a întâmpinat atât de emoționant și că ne-a găsit locuri de cazare la cămin. Suntem pregătiți de o nouă etapă a Marșului Centenar și credem că eforturile comune, coordonate ale bisericilor, ale autorităților locale, ale societății civile și ale oamenilor de rând pot transmite mesajul mobilizator către clasa politică: 2018 este Anul Centenarului, iar Basarabia trebuie să ocupe un loc central în orice demers legat de marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.
Cea de-a patra etapă a Marșului Centenar începe miercuri și ține până duminică, pe traseul Sibiu-Boița-Țuțulești-Mănăstirea Cozia-Râmnicu Vâlcea-Curtea de Argeș. Cei care doresc să participe la Marșul Centenarului își pot alege una dintre etapele de aici: http://www.unire2018.ro/detalii_marsul_centenarului și îl pot contacta pentru înscrieri pe Nicolae Capcelea, nr. tel. +40752421442, adresă e-mail – nicucapcelea@gmail.com.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...