rosie uriasa

O familie de fermieri din județul Dolj a recoltat cea mai mare roșie crescută până acum la noi în țară. Are peste 1,7 kilograme.

O roșie din solarul unei familii din oraşul doljean Filiaşi este cea mai mare crescută până acum, aceasta cântărind peste 1,7 kilograme. Până acum, recordul era deținut de o familie din județul Olt, care recoltase o tomată de aproape 1,5 kilograme, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit Direcţiei de Agricultură Judeţene (DAJ) Dolj, în solarul familiei Aristiţa şi Dumitru Albeanu şi oraşul Filiaşi a crescut o roşie care cântăreşte 1,730 kilograme, iar cea mai „uşoară“ are 600 de grame.rosie uriasa 2
Tomatele doljene concurează, astfel, producţia agricultorilor din judeţul Olt, unde un producător din Pleşoiu a recoltat o roșie de 1,3 kilograme şi unul din Ghimpeţeni a avut o tomată de 1,49 kilograme.
Cea mai grea roşie produsă în judeţul Olt va fi premiată cu 500 de euro şi cu o putină cu telemea de Sibiu, în urma unei iniţiative a Asociaţiei Tinerilor Fermieri (ATF) Olt, cu sprijinul Ministerului Agriculturii.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu