Ora de Sibiu
Știri in direct

Fermier premiat cu o putină cu telemea de Sibiu pentru că a recoltat o roșie uriașă

1.142

O familie de fermieri din județul Dolj a recoltat cea mai mare roșie crescută până acum la noi în țară. Are peste 1,7 kilograme.

O roșie din solarul unei familii din oraşul doljean Filiaşi este cea mai mare crescută până acum, aceasta cântărind peste 1,7 kilograme. Până acum, recordul era deținut de o familie din județul Olt, care recoltase o tomată de aproape 1,5 kilograme, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit Direcţiei de Agricultură Judeţene (DAJ) Dolj, în solarul familiei Aristiţa şi Dumitru Albeanu şi oraşul Filiaşi a crescut o roşie care cântăreşte 1,730 kilograme, iar cea mai „uşoară“ are 600 de grame.
Tomatele doljene concurează, astfel, producţia agricultorilor din judeţul Olt, unde un producător din Pleşoiu a recoltat o roșie de 1,3 kilograme şi unul din Ghimpeţeni a avut o tomată de 1,49 kilograme.
Cea mai grea roşie produsă în judeţul Olt va fi premiată cu 500 de euro şi cu o putină cu telemea de Sibiu, în urma unei iniţiative a Asociaţiei Tinerilor Fermieri (ATF) Olt, cu sprijinul Ministerului Agriculturii.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
airsoft.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...