caine salvator 2

Imaginile cu câinele care ajută un biciclist rănit să supraviețuiască după ce a căzut și s-a rănit, fac înconjurul internetului. Totul s-a petrecut miercuri seară în Caraș Severin.

Un bărbat de 40 de ani, din județul Caraș- Severin, care a fost rănit și a intrat în hipotermie după ce a căzut cu bicicleta pe Muntele Semeninc, a fost ajutat de un câine să supraviețuiască, patrupedul încălzindu-l pe rănit cu trupul său, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Biciclistul în vârstă de 40 de ani, din Reșița, județul Caraș-Severin, a căzut de pe bicicletă luni seara, în timp ce cobora de pe Muntele Semenic, moment în care un câine, aflat în apropiere, i-a venit în ajutor.
”La fața locului s-au prezentat jandarmii, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Văliug, pentru a acorda primul ajutor. La sosirea noastră, ciclistul acuza dureri în zona claviculei și se afla într-o stare ușoară de hipotermie. Marea surpriză, momentul emoționant al acestei întâmplări a fost atunci când ciclistul a căzut și a rămas întins pe partea carosabilă. A apărut din pădure un cățel care s-a așezat lângă victimă, ca și cum l-ar fi încălzit cu corpul său. La sosirea noastră, câinele era așezat lângă ciclist și nu a plecat de lângă acesta nici în prezența noastră și nici când echipajul de la Ambulanță a sosit”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Caraș-Severin.caine salvator 3Animalul nu a plecat de lângă biciclist nici după ce acesta a fost urcat în ambulanță și a alergat după salvare atât cât a putut.
”După îngrijirile medicale de la fața locului, persoana a fost urcată în salvare, moment în care câinele a sărit și el în salvare. A fost dat cu greu jos din aceasta. La plecare, câinele a început să alerge după ambulanță până când i-a pierdut urma. Era un câine fără stăpân, cu ajutorul nostru și al unei asociații din municipiul Reșița am identificat câinele și la solicitarea vicepreședintelui Consiliului Județean, Ionuț Popovici, care și-a exprimat dorința de a-l adopta, i-am găsit și stăpân. Era un câine cunoscut de toată lumea în zona aceea”, a mai declarat Marius Săndulescu.

Victima a fost transportată la un spital din Timișoara, bărbatul fiind internat la Secția Ortopedie.

Câine adoptat de vicepreședintele Consiliului Județean Caraș Severin
”Jandarmii din cadrul Postului Montan Văliug împreună cu membrii Asociație Dogs Center Reșița au reușit să identifice câinele salvator în zona comunei Văliug, oferindu-i adăpost până la sosirea domnului Popovici Ionuț, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, care și-a exprimat intenția de a adopta câinele. caine salvator 1În acest moment câinele se bucură de un nou cămin alături de familia Popovici. Pe această cale dorim să mulțumim tuturor celor care si-au exprimat, în mediul online, îngrijorarea față de câinele salvator”, spun cei de la Jandarmeria Caraș Severin.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns