Zece milioane lei de la Guvern pentru ”Big Brother” la Sibiu – Sistem video ultra performant

0 1.521

Guvernul României a anunțat vineri că o să aloce zece milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Executivului pentru achiziția și implementarea unui sistem de supraveghere video performant, în perspectiva Summit-ului UE de anul viitor de la Sibiu.

Guvernul urmează să aloce 10.000.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Executivului pentru realizarea unui sistem de supraveghere video în municipiul Sibiu, care este dedicat Summitului UE, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern aflat în consultare publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).
Astfel, potrivit articolului 1 al proiectului de hotărâre, „se aprobă suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2018 cu suma de 10.000 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, şi alocarea acesteia bugetului local al municipiul Sibiu, judeţul Sibiu, pentru finanţarea investiţiei ‘Sistem de supraveghere video în municipiul Sibiu, judeţul Sibiu’ „.
În nota de fundamentare a actului normativ se precizează că investiţia este „esenţială pentru cunoaşterea, prevenirea şi contracararea unor incidente de securitate sau de altă natură în zonele de desfăşurare a activităţilor oficiale ale Summitului Uniunii Europene, care va avea loc în data de 9 mai 2019 în municipiul Sibiu”.
„Serviciul de Protecţie şi Pază, în special, şi Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Inspectoratul de Poliţie al Municipiului Sibiu, în subsidiar, susţin necesitatea realizării acestui sistem integrat de supraveghere video, considerând că ar deţine o pondere semnificativă în ansamblul măsurilor integrate privind asigurarea securităţii liderilor europeni prezenţi la reuniunea din data de 9 mai 2019. De asemenea, necesitatea realizării sistemului integrat de supraveghere video în municipiul Sibiu a fost comunicată şi agreată de Ministerul Afacerilor Externe, entitate desemnată cu gestionarea pregătirilor pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către ţara noastră”, potrivit aceleiaşi note de fundamentare.
România urmează să găzduiască Summitul Uniunii Europene în data de 9 mai 2019, eveniment ce va reuni laolaltă toţi şefii de stat din spaţiul comunitar.

Se montează peste 100 de camere
Vor fi cumpărate și instalate peste 100 de camere de supraveghere ultra performante care au rolul de a cunoaște, preveni, și contracara orice incident de securitate sau de altă natură.
Camerele video vor trebui să asigure inclusiv analiza traficului auto la intrările din oraș (numărarea autoturismelor, evidențiere după mărime, viteza în trafic), analiza și măsurarea nivelului calității aerului, sau citirea automată a numărului de înmatriculare al autoturismelor.
Monitorizarea video se va face într-un număr de 108 locații, intersecții și străzi din tot Sibiul. Dispeceratul central va fi amplasat la sediul Poliției Locale în clădirea veche a Primăriei, pe Victoriei. Un dispecerat secundar va fi funcțional în sediul actual al municipalității, respectiv în Piața Mare.
Softul de analiză a traficului va trebui să identifice automat accidentele și să colecteze date din trafic.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.