@gabriela cuzepan bebeselea 2017 calfe148

În perioada 23 iulie – 26 august 2018 se întâlnesc din nou la Sibiu meșteșugari călători din diferite țări europene pentru a lucra împreună și a-și prezenta meșteșugurile și tradițiile.

Proiectul cuprinde atelierele de lucru deschise, expoziția de fotografie, serile culturale și serile de gastronomie. Dacă pe timpul zilei sibienii și vizitatorii se pot bucura de expoziție și interacționa cu calfele în cadrul atelierelor, serile culturale și de gastronomie sunt cele care permit vizitatorilor să cunoască lumea calfelor mai îndeaproape într-un cadru relaxat.
Deschiderea festivă a evenimentului are loc în seara zilei de miercuri, 25 iulie 2018 la ora 19.00 în curtea catedralei evanghelice din Piața Huet.
În completarea acestui eveniment devenit între timp tradiție în Sibiu, v-am pregătit încă o surpriză. Este vorba de proiectul Susținem identități, creăm comunități care se desfășoară în zilele de joi în Piața Huet nr. 1.
Astfel, în patru dintre zilelele de eveniment programul va fi dedicat tinerilor și copiilor – vizați sunt în primul rând tineri și copii din familii defavorizate, însă sunt bineveniți toți copiii interesați din oraș. Aceștia vor asculta povești, vor fi introduși în tainele meșeșugurilor tradiționale și vor mânca sănătos specialități tradiționale locale. Îi așteptăm pe toți tinerii și copiii interesați să se înscrie la aceste workshopuri (numarul de locuri este limitat).
O zi va fi dedicată tuturor sibienilor interesați – vom avea ca oaspeți arhitecți și istorici sibieni alături de care calfele și sibienii participanți vor putea discuta despre modul în care meșteșugarii călători își pot aduce contribuția în întreținerea patrimoniului cultural al orașului.
Fiecare zi de proiect va îmbina atelierele de lucru sau discuțiile cu reinterpretarea unei specialități tradiționale locale – patru evenimente sunt dedicate specialităților culinare locale (tipice comunității săsești, maghiare, rrome și române), o zi aduce în atenția sibienilor gustări tipice calfelor călătoare. La aceste evenimente culinare sunt așteptați toți sibienii și turiștii dornici să stea la masă și povești cu meșteșugarii călători în fața renumitei Casa Calfelor (în limita locurilor disponibile).

Comentariul meu

Lasă un răspuns