Liviu Dragnea spune că așteaptă cu interes recuperarea chiriilor obținute de Klaus Iohannis de pe urma imobilului din centrul Sibiului. Liderul PSD le-a sugerat ANAF-ului și ministerului de Finanțe să nu se mai certe și să obțină banii cât mai curând.

Dragnea a subliniat că, în acest caz, statul român poate fi bine reprezentat de Ministerul Finanţelor, nu de către ANAF.

”Am văzut apeluri publice, la televizor, să meargă Ioannis de bunăvoie să depună banii. Eu aştept ca statul român, în principal Ministerul Finanţelor, pentru că statul român poate fi reprezentat de către Ministerul Finanţelor, nu de către ANAF, să facă demersurile necesare pentru ca aceşti bani să vină la statul român”, a spus Dragnea.

El a spus că nu ar fi normal ca statul să mai aştepte, în condiţiile în care preşedintele Iohannis se ascunde după ”chichiţe avocăţeşti”, iar Finanţele şi ANAF ar trebui să recupereze banii, nu să se certe.
”Nu să stăm doi ani de zile sau să stea doi ani de zile şi să mai stea doi ani învârtindu-se în jurul unor chichiţe avocăţeşti, notariale sau de altă natură. Lucrurile sunt clare. Aştept cu o foarte mare curiozitate ce va face Ministerul Finanţelor. (…) Când doi se ceartă, unul rămâne cu banii. Eu îi încurajez să nu se mai certe şi să vadă care este calea firească a statului, să recupereze aceşti bani”, a spus liderul PSD.

Întrebat dacă vor rămâne în funcţie amândoi, ministrul Finanţelor şi şeful ANAF, după această dispută, Dragnea a răspuns că ”pot să rămână şi amântrei, şi Iohannis”.
Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie 2015, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.

La începutul lunii iulie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis preşedintelui ANAF şi ministrului Finanţelor întrebarea dacă ”au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis”.
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a spus, ulterior, că procedura a fost demarată, iar preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să plătească statului suma de peste 1,2 milioane lei încasată din chiria imobilului din strada Nicolae Bălcescu numărul 29, din Sibiu, deşi statul nu este încă proprietarul acelui imobil.

Sursa www.news.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu