fodor1

Astrid Fodor spune că Guvernul a alocat doar puțin peste jumătate din suma necesară achiziției unui sistem video performant pentru supraveghere la Sibiu în perspectiva Summit-ului UE din 2019.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat marţi pentru AGERPRES că suma aprobată de Guvern pentru sistemul de supraveghere video a Summitului din 2019 este prea mică, reprezentând doar 60% din necesar. „Ne bucurăm că s-a alocat această sumă de la bugetul de stat, dar reprezintă doar 60% din costul estimat prin studiul de fezabilitate realizat împreună cu instituţiile specializate pentru amenajarea sistemului de supraveghere video necesar în vederea desfăşurării în condiţii de siguranţă a Summitului din mai 2019 de la Sibiu. Dat fiind faptul că este foarte târziu, că mai avem de organizat procedurile de achiziţie şi de efectuat lucrările propriu-zise, sper ca Guvernul să aloce şi restul de 6,1 milioane lei cât mai repede. Vom transmite în cursul zilei de mâine o adresă prin care vom solicita Guvernului alocarea restului de fonduri necesare la următoarea rectificare bugetară, pentru a putea realiza la timp această investiţie de importanţă majoră. Sistemul de supraveghere video este absolut necesar în contextul prezenţei la Sibiu a tuturor şefilor statelor membre UE, ale căror siguranţă şi protecţie trebuie să reprezinte prioritatea zero pentru Guvernul României, organizatorul acestui summit”, a precizat primarul Astrid Fodor. Executivul a adoptat în şedinţa de marţi alocarea a 10 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru realizarea unui sistem de supraveghere video în vederea Summitului UE de la Sibiu. În 9 mai 2019 Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de state din UE, la primul summit european de după Brexit.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Bani risipiti inutil pentru sistemul de supraveghere din Sibiu,mai bine organizau aceasta intalnire intr-o alta tara,ce ne aduce noua? risipa de bani si nimic altceva,am transformat scolile in cazarmi,acuma facem si din orase fortarete?cand este vorba de nevoi urgente in alte domenii nu se gasesc bani,dar ptr asa ceva sunt mereu.
    Daca le este frica de cineva sa faca intrunirea in padure,nu intre oameni