Se dau despăgubiri pentru inundațiile din județul Sibiu. Cine cât primește

0 986

Întrunit în ședință extraordinară, la convocarea prefectului Adela Muntean, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârile nr. 19, 20, 21 și 22 privind pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase din 23-24 iulie 2018, în județul Sibiu.

Valoarea pagubelor materiale provocate de ploi torențiale, scurgeri de pe versanți, alunecări de teren la căile de comunicații din județ a fost stabilită de Comisia de constatare și evaluare la 5.235.000 de lei. Potrivit rapoartelor de sinteză aprobate în ședința CJSU, această sumă se împarte astfel:

– 5.100.000 lei către Consiliul Județean Sibiu, pentru refacerea tronsoanelor avariate de pe cinci drumuri județene: DJ 106 A Sibiu – Păltiniș, DJ 106 E (Transalpina), Cristian – Orlat – Săliște – Tilișca – Poiana Sibiului – Jina, DJ 106 J Gura Râului – Orlat, DJ 104 G Săcădate – Nucet – Cornățel și DJ 142 B Blăjel – Bazna – Boian
– 85.000 de lei către comuna Bazna, pentru refacerea a 6 km de drum forestier și a unui pod situat în intravilanul satului Velț
– 50.000 de lei către comuna Târnava, pentru intervenții la sediul Primăriei, șanțuri și rigole intravilane și două fântâni publice.

Hotărârea nr. 21 vizează refacerea digului la Acumularea Permanentă Valea Rorii, din comuna Bazna, care este proprietatea SNGN Romgaz – Sucursala Mediaș. Potrivit estimării inițiale, suma necesară este de 500.000 de lei. Lucrările trebuie executate în regim de urgență și vor fi suportate de SNGN Romgaz, din fonduri proprii.

Hotărârile CJSU Sibiu vor fi înaintate Guvernului României, pentru alocarea sumelor necesare refacerii infrastructurii rutiere din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...