În sfârșit vom avea zboruri spre Berlin de la Sibiu

0 1.029

Compania națională TAROM are în plan introducerea de noi zboruri în viitorul apropiat. Cel mai probabil din iarnă va fi introdus un zbor din Sibiu către capitala Germaniei. Se studiază posibilitatea unei curse București – Berlin, cu escală la Sibiu.

Transportatorul aerian naţional Tarom va opera zboruri şi spre Berlin, cel mai probabil din Bucureşti sau Sibiu, a declarat vineri directorul general al companiei Werner Wolff. ”Berlinul este pentru Tarom una din ţintele pe care ni le-am propus de la începutul anului. Pentru că nu am avut posibilitatea să ne prezentăm cu aeronave care să poată suplimenta această cursă, am împins-o înspre sezonul de toamnă-iarnă. Plănuim să conectăm capitala germană de capitala României, mai ales în contextul în care România va prelua preşedinţia Uniunii Europene (de la 1 ianuarie 2019, n.r.). Este important să avem şi un schimb relaţional şi cu Berlin”, declarat vineri directorul general al companiei Werner Wolff, într-o întâlnire cu presa anunță News.ro. Berlinul ar fi a cincea destinaţie din Germania deservită de Tarom, după Munchen, Frankfurt, Hamburg şi Stuttgart. ”Germania este unul din cei mai importanţi parteneri (din punct de vedere al investiţiilor în România, n.r.), alături de Austria, Olanda şi alte state care investesc în România. Noi trebuie să conectăm cele două lumi, pentru a recupera minusul pe care îl avem faţă de Europa de Vest şi, pe de altă parte, suntem foarte bucuroşi dacă şi cei care nu ne cunosc au o şansă să vină în România să ne cunoască, să vadă care este tradiţia noastră, istoria şi care ar putea genera plus-valoare”, a afirmat şeful Tarom.
El subliniază că, în ultima vreme, piaţa Germaniei fusese lăsată la o parte.
”Avem un interes major, avem foarte mulţi conaţionali care se duc în Germania, avem şi etnici germani plecaţi acolo şi care, cu siguranţă, dacă ar avea posibilitatea, s-ar reconecta mai des la locurile din care au plecat, dacă ar exista şi infrastructura aeriană necesară”, a punctat el.
De asemenea, Tarom a inaugurat pe 15 iulie ruta Bucureşti-Sibiu-Stuttgart.
Conducerea companiei apreciază că deschiderea rutei Bucureşti – Sibiu – Stuttgart reprezintă un avantaj consistent pentru întărirea industriei româno-germane din regiune.
De altfel, acesta a declarat recent într-un interviu acordat News.ro că Tarom ar putea lansa în lunile următoare curse directe spre Odessa, Tbilisi, Baku şi Erevan.
Tarom are circa 1.850 de salariaţi şi operează în prezent pe zborurile externe şi interne cu o flotă de 25 de aeronave.
Pe 16 iulie, compania a semnat un contract pentru achiziţia a cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru Tarom. Cele cinci avioane au un preţ de catalog de 586 milioane dolari şi vor fi livrate până în anul 2023.
În plus, compania vrea să schimbe 13 avioane din flotă, urmând să dea un anunţ în acest sens.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...