masina furtuna
FOTO arhivă

ANM a anunțat sâmbătă că a fost restrânsă avertizarea de cod galben de la 21 la 25 de județe. Sibiul rămâne însă pe listă.

Meteorologii au restrâns codul galben de ploi puternice, numărul judeţelor vizate fiind redus de la 31 la 25. Până sâmbătă seara, în toate zonele de munte și în Transilvania vor fi ploi torenţiale, vânt şi grindină, anunță Mediafax. Iniţial, de codul galben de ploi abundente erau vizate, până sâmbătă seara, 31 de judeţe, apoi meteorologii au redus numărul judeţelor în care se vor manifesta fenomene periculoase la 25, respectiv: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.
Până sâmbătă la ora 21.00, în toate zonele de munte, precum și în sudul și estul Transilvaniei vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantităţile de apă vor cumula de la 25 de litri pe metru pătrat la 50-70 litri pe metru pătrat. Fenomenele se vor semnala și în restul țării, dar pe arii mai restrânse. foto: arhivă

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu