inundatii noul roman
Foto Arhivă

INHG a emis duminică noi avertizări cod portocaliu şi galben de inundații. Hidrologii avertizează că printre râurile vizate sunt și cele din județul Sibiu.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, noi avertizări cod portocaliu și galben de inundaţii, anunță Mediafax. Sunt vizate râuri din județele Harghita, Covasna, Brașov și Sibiu. Hidrologii arată că până luni la 2.00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, creşteri importante de debite și niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe unele râuri din bazinele hidrografice: Olt – bazin superior amonte S.H. Sfântu Gheorghe, Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sfântu Gheorghe – amonte S.H. Sebeș Olt, județele: Harghita, Covasna, Brașov și Sibiu.
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Feldioara – amonte Făgăraș.
Un nou cod galben de inundaţii a fost emis pentru râurile mici din judeţul Bihor, în vigoare până duminică la ora 24.00.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.