cod ploaie sibiu

Nu mai scăpăm de ploi. Cei de la ANM au anunțat luni că s-a emis o nouă avertizare de cod galben de precipitații pentru un număr de 21 de județe. Este valabil și la Sibiu.

Meteorologii au emis un nou cod galben de ploi puternice care vizează 21 județe, valabil până miercuri la ora 9.00. Cantitatea de precipitaţii va depăşi 50 de litri pe metru pătrat, anunță Mediafax.
Începând de luni seara până miercuri la ora 9.00, sunt așteptate ploi puternice și instabilitate atmosferică accentuată în 21 de județe. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în nordul Moldovei, local în Transilvania și Oltenia, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, precum și în zona Munților Banatului. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp. Județele vizate sunt: Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Botoșani și Iași.

Comentariul meu

Lasă un răspuns