Ora de Sibiu
Știri in direct

Verificări la Ministerul Finanțelor și la ANAF în cazul casei lui Iohannis

622

Eugen Teodorovici a anunțat că vor fi făcute verificări la instituții din subordinea ministerului pe care îl conduce. Acestea vizează verificarea modului în care legea a fost aplicată în cazul casei lui Klaus Iohannis, din centrul Sibiului.

Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a declarat, duminică seara, că a dispus verificări la instituțiile din subordine și la nivelul ANAF pentru a verifica modul în care a fost pusă în aplicare legea în cazul casei familiei Iohannis, anunță Mediafax. ”Am dispus o verificare pe care am întreprins-o la nivelul ministerului și la nivelul ANAF-ului pentru a vedea, în trecut, cum s-au petrecut lucrurile și de ce, nu știu, dacă au fost și alte variante, de ce nu s-au urmat pentru a pune în aplicare legea. Și a doua acțiune pe care am întreprins-o a fost că am cerut Ministerului Justiției să verifice acea activitate a notarului de la Sibiu”, a declarat la Antena 3 Eugen Teodorovici, întrebat de demersurile referitoare la casa familiei președintelui Klaus Iohannis.
El a mai spus că cele două măsuri ar fi putut fi dispuse de mai mulți ani. ”Uitați-vă că sunt deja două acțiuni care puteau fi, de mulți ani de zile, parcurse și anume acea scrisoare către Cartea Funciară, acea solicitare către Ministerul de Justiție pentru a verifica modul în care acel notar a acționat în 2016”, a adăugat Teodorovici. El a mai spus că ar fi indicat ca notarul de la Sibiu ar face demersurile ca statul român să redevină proprietarul imobilului.
Cred c-ar fi cea mai bună variantă (…) dacă un notar, cel de la Sibiu, ar pune, ar face demersurile pentru a face înscrisurile în Cartea Funciară, statul devine proprietar, ca să închidem, adică și pe această cale, și închidem această discuție”, a mai precizat ministrul de Finanțe. Eugen Teodorovici a mai precizat, de asemenea, că aministia fiscală nu i s-ar aplica președintelui Klaus Iohannis.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
ritter.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...