Noi detalii despre cazul bărbatului cu ochii scoși la Tălmaciu – Totul s-a petrecut în câteva secunde

4.794

Direcția Generală de Asistență și Socială și Protecția Copilului Sibiu, a făcut publice primele detalii și concluzii legate de incidentul incredibil petrecut luni la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Tălmaciu și în urma căruia un tânăr a rămas fără ambii ochi, după ce a fost atacat de un alt tânăr.

Tot episodul s-a petrecut luni dimineață între 10.00 și 10.30. Se pare că atacatorul era extrem de agitat și se afla într-un pavilion în care mai erau și alți bărbați. Acesta a devenit în scurt timp agresiv cu cei din jur. S-a năpustit asupra unui alt bărbat aflat în preajma sa și i-a scos pur și simplu ochii. ”În jurul orelor 10-10:30, în incinta Pavilionului I (44 de locuri cazare bărbați) beneficiarul D.M în virstă de 21 de ani se afla în criză de agitație psiho-motorie, a rupt perdelele din spațiul comun și a încercat spargerea unui geam (acesta având o fixație cu spargerea geamurilor). Personalul de serviciu a încercat liniștirea beneficiarului, însă acesta s-a smuls din mâna infirmierei, lovind-o și s-a năpustit asupra beneficiarului S.V în vârstă de 32 de ani, scoțându-i ochii. Evenimentul s-a produs foarte rapid, conform declarațiilor infirmierilor de serviciu și a asistentului medical. După acordarea primului ajutor de către asistentul medical de serviciu, a fost solicitat serviciul de urgență 112 sosind la fața locului prima ambulanță pentru transportarea rănitului S.V la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu iar a doua ambulanță împreună cu un echipaj de poliție, pentru transportarea beneficiarului D.M la Spitalul de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” Sibiu”, se arată într-un comunicat de la DGASPC Sibiu. În momentul de față ambii sunt internați, victima la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, iar agresorul la Spitalul de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” Sibiu.

VEZI AICI CE S-A ÎNTÂMPLAT LA TĂLMACIU

Concluziile preliminare ale anchetei interne
DGASPC Sibiu a demarat o anchetă internă după incidentele de luni. ”Directorul general a solicitat ieri directorului CRRN Tălmaciu demararea unei anchete interne în cadrul centrului, întocmirea și transmiterea unui raport cu privire la cele petrecute. De asemenea, a dispus astăzi deplasarea unei echipe de specialiști a instituției în vederea evaluării stării de fapt,a respectării procedurilor și standardelor de calitate.

AFLĂ DE AICI CARE E STAREA BĂRBATULUI AGRESAT
Comisia internă a concluzionat următoarele :
Beneficiarul D.M, diagnosticat cu retard mintal ușor cu tulburări de comportament și elemente psihotice, reprezintă un pericol major atât pentru ceilalți beneficiari cât și pentru angajații centrului, aceștia din urmă fiind puși în imposibilitatea de a evita evenimentul mai sus relatat din cauza repeziciunii cu care a acționat bolnavul psihic.
Având în vedere că beneficiarul S.V., diagnosticat cu retard mintal profund cu tulburări majore de comportament (agresivitate, ingerare de obiecte-haine, iarbă, papers etc), precum și faptul că Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Tălmaciu nu este adaptat nevoilor actuale ale acestuia, comisia propune mutarea beneficiarului într-o instituție adaptată handicapului (Spitalul de Psihiatrie Sibiu.).
În ceea ce privește victima, după îmbunătățirea stării de sănătate a acestuia, directorul general va efectua demersurile necesare pentru identificarea unei soluții, care să corespundă cel mai bine nevoilor actuale ale victimei din perspectiva respectării drepturilor sale fundamentale, conform standardelor minime și prevederilor legale în materie”, se arată în raportul preliminar al anchetei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.